Hanımlar beyler, eşim olmaz dedi ama yaptım.Başaramazsın dedi ama başardım.Sonunda bir buna katılmamıştım o da oldu cok şukur.
Bu tarifi paylaşmamın amacı cok kolay bir tarif olması.Misafiriniz geldiği an beş dakikada hazırlayabilirsiniz.
Minik Balığın derin sulara acılma vakti geldi.
Bu tarifi birbelgesel programından almıştım.Lezzet Yolculuğu'ydu sanırım.Sonuc olarak boyle bir şey ortaya cıktı.
Umarım Beğenirsiniz.

Malzemeler: (Yaklaşık 4 kişilik)
1) Yarım kilo tavuk goğsu
2) 3 adet paprika,3 adet carliston
3) 1adet orta boy soğan
4) 2 adet buyuk boy sarımsak
5) Aldığı kadar soya sosu
6) 1 cay kaşığı kori
7) Karabiber

Yapılışı:

Oncelikle malzemelerimizi hazırlıyoruz.

Daha sonra tavuklarımızı kup kup olacak şekilde doğruyoruz.

Derince bir kaba (koşesiz olursa daha iyi) koyup uzerine soya sosumuzu ve karabiberimizi ekliyoruz.Eğer acı seviyorsanız bol karabiber koymaktan cekinmeyin.Lezzet katıyor.Ben sevmediğim icin bir kac tutam ekledim.Daha sonra sarımsakları ezmeden doğrayarak ekleyin ve karıştırın.Beklemesi icin bir koşeye (buz dolabı olursa daha iyi olur) koyun.

Biberlerimizi ve soğanlarımızı julyen olacak şekilde doğruyoruz.Bu aşamada eğer biberler ve soğanların dişinize gelmesini istemiyorsanız ufak ufak da doğrayabilirsiniz.

Daha sonra tavayı alıp yağımızı ekliyoruz.Wok tava olması cok daha iyi olur.

Cakmağımda cok tarz.

Soğanlarımızı ekliyoruz. Tam eritmeden sarılaşıncaya kadar pişiriyoruz.

Uzerine etlerimizi boca edip pişirmeye devam ediyoruz.

Tam resimdeki kıvamdayken biberleri ekliyoruz.Ben biberleri daha katı sevdiğimden bu aşamada ekledim.Eğer daha yumuşak seviyorsanız soğanladan sonra et yerine ekleyip kavurun.

Bol bol karıştırın..Biberlerde yumuşasın.Etler suyunu saldıktan sonra biraz daha pişirin.Suyu azalınca altını kapatın.Suyunu tam cektiği zaman lezzetide gidiyor.Koriyi ekleebilirsiniz.

Sonuc olarak İşte tavuğunuz hazır.Afiyet olsun.

Hazırlayan ve Sunan Minik Balık

Lezzet Yolculuğu Tavuk AŞ.​

Dip Not: Tarifin orjinalinde taze zencefilde kullanılıyor.Hem cok acı olduğundan hemde beğenmediğimden koymadım.Ayrıca ben ekstradan kremada ekliyorum tavukları ekledikten sonra.Suyu o zaman sos gibi oluyor ve cok fazla lezzet veriyor.Elimde olmadığı icin kullanamadım ama denemenizi şiddetle tavsiye ederim.