Fajita yada Fajitas, Fahitas okunur, Meksika mutfagina ait bir et yemegi olup dana ve karidesle de yapilabilir.
Fajita ispanyolcada etin en guzel yeri anlamini tasir. Icerigi, baharatlari ve sogan-biber karisimi ile Turk damak tadina cok yatkin bir yemektir.

Yemegin ana malzemeleri
Tortilla (Lavas) Tavuk Marinasyon Sebzeler Guacamole (Avakado Sos) Salsa Sos (Domates Sos) Yogurt Sos 1 Tortilla Malzemesi
4 cay bardagi un 4 yemek kasigi sivi yag 1.5 cay bardagi sicak su 1/2 (yarim) cay kasigi tuz
2 Et Marinasyon

300 gram tavuk gogusu (iki parca gogus) 2 yemek kasigi sivi yag 2 tatli kasigi soya sosu 1 dis sarimsak 1 tatli kasigi toz seker (ben esmer seker kullandim) 1 tane yesil sogan 1 kac dal taze kisnis yarim misket limonu (normal limon da olabilir) kirmizi toz biber (aci yada tatli tercihe bagli) kimyon karabiber tuz
3 Sebzeler
3 tane dolmalik top biber(yesil, sari, kirmizi) 2 tane orta boy kuru sogan (ben kirmizi sogan kullandim)
4 Guacamole Malzemesi
1 olgun yumusak avakado 1 kucuk dis sarimsak 1 tatli kasigi zeytinyagi 1 tane kucuk taze sogan 1 kac dal maydanoz limon suyu biraz tuz
5 Salsa Sos Malzemesi
2 tane domates 1 yesil sivri biber 1 tane taze sogan biraz maydanoz limon suyu tuz kirmizibiber
6 Yogurt Sos Malzemesi
1 cay bardagi yogurt 1 yemek kasigi mayonez tuz limon suyu
Tortillanin yapilis
un tuz ve sivi yagi yogurma kabimiza koyup karistiralim. azar azar suyu ekleyerek orta yumusaklikta bir hamur yapalim (suyunu hamurumuza gore ayarlayalim) ustunu kapattiktan sonra yaklasik yarim saat dinlendirelim. dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayiralim. merdane yardimiyla pasta tabagi kadar acalim. yagsiz tavade hafif kirzarana kadar arkali onlu pisirelim.

Tavuk Marinasyon yapilisi
tavuk gogusunu yarim saat buzlukta bekletelim, zira ince ve duzgun kesmemizi kolaylastirir. buarada biz diger malzemeleri ve baharatlari mikserde iyice cekelim. tavuk gogusumuzu buzluktan alip ince uzun sekilde keselim. kestigimiz tavuk gogusumuzu bir kaba koyduktan sonra mikserde hazirladigimiz karisimi de ustune ekleyerek iyice karistiralim. ustunu kapatip bir iki saat buzdolabinda bekletelim.