Sonunda bende başardım ve yaptım yemeğimi.. Uzun uğraşlar sonunda tavuğumu sizlere sunmak benim icin cok heyecan verici.

Tarifimiz 4 kişiliktir..

Oncelikle julyen doğranmış tavuk goğsunu soya sosu, ince cekilmiş soğan ve sarımsak bir tane domates, pul biber, kori, kekik ve biraz zeytin yağı ile karıştırarak terbiye edip bir kac saat dolapta dinlendirmek uzere buz dolabına kaldırıyoruz.. Bu arada milfoy canaklarını hazırlıyoruz.

Merdane ile incelttiğimiz milfoyu kalıp ile keserek yuvarlak elde ediyoruz. (ben bunu kase ile yaptım)

Ve sonra daha kucuk bir kalıp ile kestiğimiz yuvarlağı buyuk olanın uzerine kapatıyoruz. Bu aşamada altta ki hamura kurdan ile delik acarak kabarmasını engelliyoruz. Kenarlarına cok fazla bastırmadan uzerine kapattığımız milfoyun uzerine yumurta surerek 160 derecede ısınmış fırında kabarması icin pişiriyoruz. Ben kenarlarına bıcak ile şekil yaptım. (isterseniz aynı boyutta iki daire hamuru da ust uste koyup kabartabilirsiniz ben onu da yaptım fırından cıkınca ortasını bıcakla acarak kullanabiliyorsunuz daha pratik oluyor.)

Tavuk soteyi yapmak icin kullanacağım malzemeler: Krema, kırmızı biber, yaklaşık bir paket mantar, bir kac damla limon suyu, soya sosu, soğan, havuc. (havuc başka bir şeyden artmıştı renk katması icin kullandım) Kaşar peyniri ve mısırı milfoy canaklarına doldururken kullanacağız.

Soğan, biber, mantar ve havuc juljen doğranır.

Az yağda soğan, biber mantar ve havuc sırası ile sotelenir. Ve bunlardan ayrı olarak dinlendirdiğimiz tavuklar sotelenir. Suyunu cekmeye yakın tavuklara soya sosu,3 corba kaşığı krema ve bir kac damla limon sıkılır.

Sotelenen tavuklara soğan, biber mantar eklenerek bir kac dakika sonra ocaktan alınır.

Fırından cıkardığımız milfoylerin ortasını acarak hazırladığımız tavuk karışımını icine dolduruyoruz. (ben bu aşamanın fotoğrafını cekmeyi unuttum