Merhabalarr hanımlarr

Ben icin guzel yemek demek pratik yemektir bide lezzetliyse yemede yanında yat

Aslında bu konuda iddalı değilim eminim aranızda mukemmel yemekler yapanlarınız vardır

ha buarada soylemeden gecemicem sponsor olarak salina tuz sectim cunku malzemelerim arasında doğal olmayan yani marketten alınan tek şey Tuz bide kup şekerlerim var

Hakeden kazansın diyorumm ve yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dileyerek başlıyorumm

ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler
4 tane enginar
1 tane patates
1 tane soğan
2 tane havuc
4 corba kaşığı bezelye (herbir enginara 1 kaşık olarak duşuyoruz)
2 tane limon
2 tane kup şeker
1 cay bardağı zeytinyağı
Dereotu (suslemek icin)
Tuz
Yapılışı
Oncelikle enginarlarımızı yıkayıp daha onceden hazırlamış oldugumuz limonlu suda bekletiyoruz.
Bir kasede limonlarmızı sıkıp, 1 cay bardağı zeytinyağı ve 2 tane kup şekerimizi ve goz kararı tuzumuz ile bir karışım yapıyoruz.
Diğer yandan patates,havuc ve bezelyemizi haşlıyoruz. (garnitur kullanarak pratik hale getirebilirsiniz)
Haşlanan sebzelerimizi kup kup doğruyoruz.
Bir yandanda soğanımızı ince ince doğrayıp az bir zeytinyağı ile kavuruyoruz kavrulan soğanlarımızın ustune kup kup doğradığımız sebzelerimizide ilave edip birkac dakika karıştırıp kavuruyoruz.
Enginarlarımızı tenceremize diziyoruz ve daha once hazırlamış oldugumuz limon-yag-şeker-tuz karışımından 1 er corba kaşığı enginarlarımızın ustlerinden ve etrafından gezdiriyoruz. (benim kup şekerlerim buyuk olduğu icin 2 tane koydum eğer şekeriniz kucuk ise 3 tane koyarsanız daha hoş olur)
Daha sonra kavrulan sebzelerimizi enginarlarımızın uzerine koyuyoruz ve artan karışımı uzerlerinden dikkatlice dağıtmadan gezdiriyoruz artanıda tencerenin icine dokuyoruz daha sonra tecereye 1,5su bardağı su ilave ediyoruz (ben goz kararı enginarların hizasına kadar su koydum) kısık ateşte 20-25dk tenceremizin kapağını acmadan pişiriyoruz.
Servis yaparken uzerini dereotuyla susleyebiliriz.
Yemeğimizin puf noktası tenceremizin kapağını acmadan pişirmemizdir boylelikle enginarlarımız lokum gibi olacaktır

Afiyet olsun..

FINDIKLI KABAK SALATASI
Malzemeler
3 tane orta boy kabak
Sarımsaklı yogurt ( yaklaşık 2su bardağı)
50gr fındık
Havuc, dereotu,taze nane (susleme icin)
Yapılışı
Oncelikle kabaklarımızı soyup rendeliyoruz. Daha sonra 4-5dk kadar zeytinyağında kavuruyoruz sonra kabaklarımızı servis edeceğimiz kaba alıyoruz.
Diğer yandan hazırladığımız sarımsaklı yogurdun icine fındıklarımızı havanda biraz ezip karıştırıyoruz ve kabaklarımızın ustune yayıyoruz.
Salatamızdaki puf noktamız fındıklarımızı ağzımıza gelcek şekilde eziyoruz toz haline getirmiyoruz.
Mukemmel bi lezzet denemenizi tavsiye ederim

Afiyet olsun..