Kunefeciğimin malzemeleri :

250 gr yaş kadayıf 1 Paket dil peyniri 150-200 gr kadar tereyağ 1 cay kaşığı pekmez 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker Kaymak Suslemek icin ceviz/antep fıstığı vs.
Yapılışı:
1) Yaş kadayıflarımızı bir tepsinin icinde kucuk kucuk kırıyoruz. (kadayıfları 5-10 dk buzlukta tutarsanız daha kolay kırılır)

2) 100-150 gr kadar tereyağını eritiyoruz.

3) Kucuk kucuk kırdığımız yaş kadayıfların ortasına dokuyoruz ve kadayıfların tamamen tereyağına bulanmasını sağlıyoruz.

4) Kunefeyı yapacağımız tepsi veya tavaya kucuk kucuk tereyeğı parcalarından koyuyoruz.

5) 1 cay kaşığı kadar pekmezi de tavaya dokup bi peceteyle tavaya/tepsiye dağıtıyoruz.

6) Kadayıfımızı ikiye ayırıp yarısını tavanın dibine guzeelllcee bastıra bastıra yerlestırıyoruz. (yarım cm kadar olmalı!)

7) Bastırdığımız ilk kat kadayıfların ustune 1-2 parca tereyağı ile beraber rendelediğimiz yada minik minik parcalara ayırdığımız dil/kaşar/kunefe/hatay peynirini yayıyoruz.

8) Geri kalan kadayıfları da peynirlerin ustune yayıp iyice bastırıyoruz.
(ben bu bastırma işini elimle yaptım, tabakla falan da yaparsanız daha sağlam olur imiş)

9) Ocağımızın altını yakıp tavamızdaki/tepsimizdeki kunefemizi dondure dondure kısık ateşte pişiyoruz.
10) Altı pişince duz bir kapak yada tabak yardımı ile kunefemizi ters ceviriyoruz.

11) Bu arada şerbet hazırlığına başlıyoruz. 1 bardak su ve 1 bardak şekeri bir kaba koyup şerbeti kaynatıyoruz.

12) Kunefemizin diğer tarafıda pişince tavanın altını kapatıp kaynayan şerbetimizi ustune dokuyoruz.

13) Servis edeceğimiz şekilde kesip spatula yardımıyla tabağa alıyoruz. Ustune kaymağımızı koyup ceviz yada ince cekilmiş antep fıstığı ile susleyip sıcak sıcak servis ediyoruz.

Resimlerin boyutu cok buyuk olduğundan hep kesmek zorunda kaldım insaAllah anlaşılır kızlar...

Biz yedikten sonra eşimin aklına geldi.. Aaaa hatunum keşke yerken de resmini cekseydik peynırın uzadıgını da gorurlerdi dedi ve ben bin pişman oldum yediğime

Dışarı her cıktıgımızda kunefe yerdik mutlaka. bana cok zor gelırdı kunefe ama acaip kolaymış.
bundan sonra hep yapıcam artık.
tabi benım dıyet nolur bılemıorum. son 3-5 kılomu da vereyım sonra ayda bır yıyım en ıyısı