Pratik ve sevimli tarifimle sizlerleyim efenimm
benim cok sevdiğim bir tatlıdır hem de hicbir malzeme ziyan olmaz.. Her seferinde puding artıyor bu kez de oyle oldu ben de size pastacık yaptım,
sut dilimime arkadaş oldu

Gelelim Malzemelereee:

Tabanı icin:1 paket kakaolu kek
(hazır ya da ev yapımı olabılır ,hazır keklerin tadı daha yoğun olduğu icin bu tarifte daha cok hoşuma gidiyor o yuzden hazır kek kullandım) e bi de tabi hazır kek daha pratik

Puding İcin: 1 lt sut, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağından bir parmak az un, 1 yumurta,
1 yemek kaşığı mısır nişastası.. pişmesine yakın 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilya

Uzeri ve suslemeler icin :
ceyrek paket krem şanti ya da vanilyalı pasta kreması. ( vanilyalı pasta kreması kullandım ben daha beyaz oluyor ve daha yoğun bir tat veriyor.), damla cikolata, isteğe bağlı cilek-muz ile de susleme yapabilirsiniz.(cilek son anda aklıma geldiği icin ilk fotoğrafta yok ozur diliyorum )

Yapılışı : Orta boy borcam kabımızı dilimlediğimiz kekleri dizerek kaplıyoruz,

Ardından pudingimizi hazırlıyoruz.

Bir tencereye sut, nişasta,yumurta,şeker ve unu ekleyerek karıştırarak pişiriyoruz..

Pişmesine yakın yani puding goz goz olunca vanilya ve margarini ekliyoruz, karıştırıyoruz..

margarin eriyince ve birkac kez daha kaynadıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
Pudingimizi cırpıyoruz boylece daha duru daha kolay şekil verebileceğimiz bir pudingimiz oluyor

Ardından puding sıcakken kek dilimleri ile kapladığımız borcama dokuyoruz..

Sıra geldi krema ve suslemeye kucuk borcam kullandıysanız ceyrek paket krem şanti ya da krema yetecektir.Yarım cay bardağı sut ile ceyrek paket krem şantiyi cırpıyoruz,

ve borcamın en ustune duzgun şekilde suruyoruz.

Uzerini bol Hindistan cevizi ve cikolata parcaları ile susluyor soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında beklerse daha lezzetli olacaktır

Pastacık:
Pastacık aynı malzemelerin kalanlarından yaptığımız bir şirin lezzetimiz,

Kekten kalan 2 dilimi ufalıyoruz, pudinginiz de biraz artacaktır..

artan pudingin bir kısmını ıslattığımız kaselere dokuyoruz, arasına kek parcalarını varsa muz da ekleyebilirsiniz ben evde kalan yarım muzdan birkac dilim ekledim, ustunu de yine biraz pudingle kapatıyoruz..

oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında da 1-2 saat bekletıyoruz. Dolaptan cıkarınca servis kabına ters cevirerek kapatıyoruz ve pastacığımız hazır, uzerini susleyerek servis yapabilirsiniz

işte sut dilimi ve pastacık servise hazır afiyet olsuun