Merhabalar oncelikle herkese başarılar dilerim

Uzun zamandır katılmak isteyip de bir turlu nasip olmayan yarışmaya katılmış bulunmaktayım. Sutlu tatlıların beni ele gecirmesiyle kendime engel olamadımKardeşcan resim cekmede yardımcı olmasaydı daha zor olurdu zor işlermiş anlamış bulunmaktayım herkesin emeğine sağlık :81:

Malzemeler

Kedidili 36 adet

Muhallebi icin;
4 Su bardağı sut
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya

Kedidillerini ıslatmak icin;
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker

Uzeri icin;Kakao
İsteğe gore rendelenmiş cikolata,dilerseniz meyve dilimleri..

Yapılışı;

Oncelikle tenceremize malzemede belirtilen miktarlarda sırasıyla Sut,Un,Yumurta sarısı ve Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.

Muhallebi kıvamına geldikten sonra labnemizi ve en son vanilyamızı ilave ediyor tekrar cırpıyoruz.

Hazır olan muhallebimizden ince bir tabaka şeklinde olmak uzere tepsimize dokuyor ve uzerine kedidillerimizi diziyoruz.

Diğer bir kısımda cezveye kedidillerini ıslatmak uzere ılık olan suya nescafe ve şekeri ekleyerek erimesini sağlıyoruz.

Hazır olan nescafeli ılık suyu kedidillerinin uzerine eşit bir şekilde paylaştırarak ıslanmasını sağlıyoruz dikkat etmemiz gereken cok fazla ıslatmadan eşit bir şekilde dağıtmaktır. Islanan kedidillerinin uzerine muhallebinin yarısını paylaştırıyoruz.

İlk yapılan işlemi tekrarlayarak once kedidillerinin dizimi daha sonra nescafeli suyla ıslatılması ve muhallebinin en son kalan kısmını uzerine paylaştırarak dolaba hazır vaziyete getirmektir

Dolapta en az 6 saat olmak uzere soğumasını bekliyoruz. 1 gun bekletilirse daha guzel oluyor ama bizim gibi dayanamadıysanız 6 saatte kurtarıyor test edildi onaylandı

Dolapta soğuyan tiramisu uzerine kakao serpilerek nefis bir şekilde ikram edilir. İsteğe gore benim yaptığım gibi beyaz ve siyah cikolata rendesiyle susleyebilirsiniz veya dilediğiniz meyveyi uzerine ekleyebilirsiniz ben vişne tercih ettim her daim cikolatayla yakıştırmışımdır kendileriniTabi ki yanına bol kopuklu turk kahvesiyle kahvenin lezzetini almak paha bicilemez benim kahvemde resmi cekene kadar kopukten eser kalmadı ama yine de tatmanızı isterdim nefislerdi

Ne cok resim eklemişim hızımı alamayıp İlk katılımım yanlışlarım olabilir. Bir hatamız olduysa affola

Sizlerin huzurunuzda Kedidilli pratik tiramisu