1 kutu sut kreması (200 ml)
1 cay bardağı hakiki zeytinyağı
1 cay bardağı sut
2 yumurta beyazı (sarıları koyulmayacak)
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 9 -10 kahve fincanı un (Daha az veya cok olabilir. Ayar size kalmış

İc harcı icin:
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Beyaz peynir
Uzerine bulamak icin:
Zeytinyağı
Kekik
Galeta unu
Daha once cok poğaca yaptım, yedim ama hic bu kadar lezzetlisini yememiştim. O kadar beğendik ki, sanırım ben artık kendi evimde sık sık yapacağım. Sizinle de paylaşmadan olmaz

Oncelikle tum malzemelerimiz ılık olmalı, bu nokta cok onemli. Bir tabakta ılık sut, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Oda sıcağındaki kremamızı bir kaba alıyoruz, eğer soğuksa cok hafif ılıtmak icin ısıtabiliriz. Uzerine sut, maya ve şeker karışımımızı ekliyoruz. 2 adet yumurta beyazı, zeytinyağı ve tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz. Son olarak unumuzu ekliyoruz. Olcude verilenden az veya cok olabilir, burada onemli olan hamurumuzun elastik, ele yapışmayan bir kıvamda olması. Bu yuzden olcu değişebilir. Ben 9 fincan ekledim ve yetti. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz ve mayalanması icin uzerine nemli bir bez ortup en az 1 saat bekliyoruz.
İc harcı icin soğan ve domatesi minicik doğruyoruz ve beyaz peynirle karıştırıyoruz. (Farklı lezzetler denemek isterseniz ic harcı kendi isteğinize gore değiştirebilirsiniz ama boyle cook guzel bir tat oldu)
Ellerimizi zeytinyağına bulayıp mayalanan hamurumuzdan portakal buyukluğunde bezeler alıyoruz ve tezgahın uzerinde elimizin yardımıyla acıyoruz, oklavaya gerek yok cunku zaten hamur hemen acılıyor. İcine malzememizi koyup kenarlarını katladıktan sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Şekli konusunda da serbestsiniz

alıntı