Merhaba Kadınlar Kulubunun Marifetli Hatunları
Bu yarışmaya ilk başlandığı zamandan beri katılmak istemiştim fakat bir turlu kısmet olmadı.Zor gecen bir hamilelik ardından surekli bebekle uğraşmak derken ancak bugune kısmetmiş.Fakat yine de bir takım eksikler oldu hatta katılmamayı da duşundum ama katılım artsın diye vazgectim.İşte oğullarımın sponsorluğunda yemeğim

Tepsi Kebabı
Malzemeler:
Eki Goruntule 1190930
Patlıcan
Patates
Biber
Domates
Biber Salcası
Not:Malzemelerde sayı belirtmedim cunku belirli bir sayısı yok.Kalabalık misafir geldiğinde malzeme isteğe gore arttılabiliyor.
Koftesi icin:
Kıyma
2 kaşık galeta unu
Soğan
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı olarak soyuyoruz,kalın dilimler halinde dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.
Eki Goruntule 1190931
Daha sonra patateslerimizi de soyup yine ince olmayacak şekilde dilimleyip yıkıyoruz.
Eki Goruntule 1190932
Bekleyen patlıcanlarımızı ve patateslerimizi yıkayıp suzdukten sonra hafif kızartıyoruz.(Daha sonra fırına atacağımız icin fazla kızartmaya gerek yok.)
Eki Goruntule 1190934 Eki Goruntule 1190936
Kıymamıza malzemelerini katıp,yoğuruyoruz ve bir sure dinlendiriyoruz.Sonra kucuk parcalar alıp yuvarlayarak kofte yapımını tamamlıyoruz.
Eki Goruntule 1190937 Eki Goruntule 1190938 Eki Goruntule 1190940
Daha sonra tepsiye isteğimize gore sıralamasını yapıyoruz.Ben patlıcan,kofte,patates şeklinde sıraladım.
Eki Goruntule 1190941 Eki Goruntule 1190942
Yemeğin ustune biberlerimizi ve domateslerimizi doğruyoruz.
Eki Goruntule 1190943 Eki Goruntule 1190944
Salcalı sos yapıp yemeğin uzerine dokuyoruz ve yemeğimizi fırına veriyoruz.
Not:Ben bu yemeğe fazla yağ koymuyorum hatta bazen hic koymuyorum zaten patlıcan ve patatesler yağlı oluyor.Ayrıca salcam tuzlu olduğu ve kofteyi de yoğururken tuz attığım icin cok az tuz ekliyorum.
Eki Goruntule 1190946
Yemeğimiz hazır...
Bu da masamız,biraz eksiği var ama ancak bunu resimleyebildim.Masayı eşim hazırlamıştı ve ortusunu bile sermemiş.Daha sonra alelacele duzelttim ama misafirler gelince son halini cekemedim.

Veeee son olarak da sponsorlarımızdan birini ekliyorum.Bu yemeğin her aşamasında yanımdaydı ve ben bir kızartma tenceresi bir sporsor arasında resmen mekik dokudum.

Şu anda da yanımda,bu yuzden eksiklerim olmuşsa lutfen kusura bakmayın.
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.