Herkese merhabalarrr

Tarifime başlamadan once bu kategoride cok talihsizlikler yaşadığımı belirtmek istiyorum Aslında başka bir pasta yapmıştım ama dediğim gibi bir suru aksilik sonucu pastam istediğim gibi olmadı ve uğur boceğinin bana uğur getirmesini umarak uğur boceği pastamla karşınızdayım

Malzemeler

Pandispanya icin :

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 2 parmak az un
2 silme corba kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu

Ara Katları icin ;

(Ben krema kullanmadım onun yerine ara katlar ve uzerini kaplamak icin krem şanti kullandım , krema da kullanabilirsiniz tabi )

2 paket krem şanti
1 kase vişne
2 paket cikolatalı draje
Biraz cikolata parcaları

Uzeri İcin ;

Frambuazlı Jole

Pandispanyamızı yapmaya ; yumurta, un, şeker , nişasta ve kabartma tozunu karıştırma kabına ekleyerek yaklaşık 7 dakika cırpıyoruz

Daha sonra hazırladığımız pandispanya harcını yağladığımız kalıba dokup , 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz

Pandispanya pişerken bu arada , uğur boceğimizin ustundeki benekleri yapmak icin duz bir tepsiye yağlı kağıdın uzerine bir miktar benmari usulu erittiğimiz cikolataları yuvarlak şekilde sıkıyoruz ve soğutuyoruz

Pişen pandispanyamızı 3 kat olarak kesiyoruz ve yuvarlak bir pasta olmasını sağlamak icin pandipanyanın sığabileceği buyuklukte bir tencereyi folyoyla sarıp icerisine ilk katı yerleştiriyoruz , krem şanti ve vişne ile kaplıyoruz
Aynı şekilde ikinci katı da yerleştirip krem şanti , cikolata ve drajelerimizle kaplıyoruz , ust tabanını da dikkatli bir şekilde yerleştirip dolapta şekil alana kadar bekletiyoruz yaklaşık 15-20 dk

Soğuyan kekimizi tencereyi ters cevirerek servis tabağımıza alıyoruz , cok tatlı oldu top gibim

Daha sonra oval durması icin kenarlarından biraz kesiyoruz ve krem şantiyle kaplıyoruz

Daha onceden soğuttuğumuz cikolata beneklerimizi uzerine yapıştırıyoruz

Kekimizin jolesini kaplamak icin fırın telinin altına bir tabak koyup kekimizi telin uzerine koyuyoruz ve jolemizi ilave ediyoruz , kendi etrafına yayılıyor zaten

Kekimizi Joleyle kapladıktan sonra tekrar servis tabağına alıp uğur boceğimizin kafasını yapmaya başlıyoruz , aslında kalan kekleri top şeklinde yapıp cikolatayla kaplayacaktım ama olmadı cikolatası dağıldı bu yuzden şeker hamuruyla yaptım

Bir parca siyah şeker hamuru yuvarlayıp uzerine şeker hamurundan gozlerini ağzını ve antenlerini yapıyoruz

Vee Pastamız Sonunda Hazırrrr

Servis edebilirizzzz

Afiyet Olsun