3 Kişilik
Haz. Suresi: 35 dak
Bekleme Suresi: ---.
Pişirme Suresi: 20-25 dak.
Genişletmek icin tıkla...

MALZEMELER:

500gr hamsi (kılcıkları ayıklanmış) 1 bardak Efsane yasmin pirinc 1 buyuk soğan 1 kaşık tereyağ 1 kaşık sıvıyağ Kuş uzumu Dereotu tuz, karabiber
YAPILIŞI:

Oncelikle hamsilerimizin kılcıklarını ayıklıyoruz. (Balıkcınıza da ayıklatabilirsiniz.)

Puf noktası: Balığın taze olduğunu gozlerinden anlayabilirsiniz. Taze balığın gozleri pırıl pırıl, bayatınki ise puslu olur.

İc pilav icin, yag ve soğanı tencerede olduruyoruz.

Olen soğanlara pirinci de katıp biraz daha kavuruyoruz. Arzulanan miktarda dereotu, kuş uzumu(coplerinden ayrılmış ve yıkanmış), tuz, karabiber eklenir.
Puf noktası: İc pilav yaparken ben yasmin pirinci kullanıyorum. Bu birincin kendine has aroması ve kokusu ayrı bir lezzet katıyor.

Pirincimizin cinsine gore su ekliyoruz. (Yasmin pirinci 1 olcuye 2 olcu su kaldırır.)

Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz.
Puf noktası: Pilavı iyice sarıp demlenmeye bırakmak, pilvımızın yapışmasını onler.

Fırın kaplarımızı tereyağ ile yağlayıp hamsileri parlak kısımları alta gelecek şekilde diziyoruz. İc pilavını koyuyoruz. Hamsileri uzerine katlıyoruz.

Pilavımızın ust kısmını hamsilerin parlak kısmı uste gelecek şekilde diziyoruz. Bu tariften, ben 1 buyuk porsiyon 2 kucuk porsiyon cıkardım.

Hamsi pilavlarımızı fırına veriyoruz. (170 derecede 20-25 dakika)

Afiyet olsun