Merhabalar, diyorum ve vaktim kısıtlı olduğu icin hemen tarifime geciyorum...

Malzemeler

500 gr. kıyma
1 kase galeta unu
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. Galeta unu, soğan suyunu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yoğuruyoruz.
Baharatlarını da katıp biraz daha yoğuruyoruz. Uzerine strec filmle kapatıp 30-40 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.

Kıymadan yumurta buyukluğunde parcalar koparıp elimizi suyla ıslatarak kıymayı cop şişe tutturuyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Lavaşı icin malzemeler

3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Su
Tuz

Unu yoğurma kapına alıp tuzunu ekliyoruz ve ortasını acıyoruz. Mayayı biraz suyla ortada eritiyoruz.
Suyu azar ilave edip ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz. Uzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Sonrasında hamuru bezelere boluyoruz ve unlayarak ince olacak şekilde acıyoruz.
Yağsız tavada arkalı onlu pişiriyoruz.

Pişen kofteleri şişten cıkarıyoruz. Lavaşı koftelerin tepside kalan yağına batırıp ekmeğin yağlanmasını sağlıyoruz.
Kofteyi lavaşın uzerine koyup sarıyoruz. Cok kalın olmaması icin lavaşın fazla kısmını kesiyoruz.

Daha sonra 1 cm aralıklarla verev şekilde dilimleyip servis tabağına alıp ortasına da yoğurt koyuyoruz.

Uzeri icin 2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritiyoruz. 1 yemek kaşığı salca ilave edip kavuruyoruz.
Yarım cay bardağı kadar suyla acıyoruz ve cok az tuz ekleyip sosumuzu beytinin uzerine dokuyoruz.

(Bazı aşamaları fotoğraflamayı unuttum,
cunku kucuk kızım cok gerdi beni hızlıca yapmaya calıştım o yuzden de fotoğraflamada eksiklik oldu maalesef.)

Evet, beyti sarma servise hazır...

Ve yer soframız...

Yemek sonrası tatlımız, şeftalili muhallebi

Katılımcı arkadaşlara başarılar diliyorum

Herkese hayırlı, bereketli iftarlar