Kakaolu Hindistan cevizli Kurabiye (COCO STAR KURABİYE) …

Bence cok zor bir kurabiye değil ve tadı cok hooşş , hemen yapılışını anlatmaya başlıyorum
Oncelikle kurabiyemizin hamuru icin gerekli olan malzemeleri sıralayalım:
- Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 cay bardağı sıvı yağ (ayciceği yağı kullandım)
- 1 cay bardağı toz şeker
- 1 kucuk paket kakao (ben kakao cok sevdiğim icin 3 4 kaşık attım fakat sizler kakaosu normal olsun diyorsanız *2 yemek kaşığı atabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Ve un (12 yemek kaşığı kadar attığımda ideal oldu)

Bu malzemelerin hepsini birer kaba koyuyoruz

Elimizle yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamurumuz oluyor
Daha sonra icini hazırlamaya başlıyoruz ici icin gerekli malzemeler:
-50 gr Hindistan cevizi
-1 yumurta akı
-1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker(pudra şekeri bulamadığım icin toz şekerle yaptım)

Bu malzemelerin de hepsini bir kaba koyup karıştırıyoruz

Gorduğunuz gibi hamurumuz ve ici hazır

Bir tepsiye pişirme kağıdını serip hamurdan yuvarlak toplar alıyoruz icli kofte gibi hamurun ortasını oyuyoruz sonra hamur icin hazırladığımız icten koyup top top yapıyoruz ve tepsiyi dolduruyoruz

Bizim kucuk fırında 35 dk da 125 derecede pişti fakat normal fırınlarda 180 derecede falan oluyor artık siz fırınınıza gore pişireceksiniz kurabiyeleri

Kurabiyeler pişerken biz kurabiyenin şerbetini hazırlayalım:
-1,5 su bardağı sut
-1,5 su bardağı toz şeker
kucuk bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte şekerler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve soğuması icin bırakıyoruz ki kurabiyeler pişince sıcakken soğuk şerbetin icine atalım

Kurabiyelerimiz de pişince fırından alıyoruz ve bi 2 3 dk sonra soğuk şerbetin icine atıp 1 dk bekletiyoruz hepsini boyle yaptıktan sonra şerbet artarsa tekrar kurabiyelerin uzerinde gezdirebilirsiniz , istediğiniz şekilde sunabilirsiniz beyaz cikolata dokerek veya uzerine cikolata sosu hazırlayarak ben zaten yeteri kadar şekerli olduğu icin uzerine ceviz dokerek servis yaptımm

Vee hazır işte…