Patlican yemeyenlere bile parmaklarını yiyerek yiyor

malzemeler
bir kilo patlıcan
2 buyuk soğan
2 diş sarımsak
3-4 domates
sıvıyağ
nar ekşisi
karabiber
Tuz
bir fiske şeker
Salca

Patlıcanları parmak parmak doğrayıp sıvı yağda kizartiyoruz ve bir tepsiye alıyoruz. Uzerine com az tuz epeleyip, nar ekşisi gezdiriyoruz ve iyice harmanliyoruz.miktari damak tadiniza ve nar eksinin kalitesine bağlı. Dogali 3 kaşık yeterli ama fabrikasyon biraz daha istiyor. Cok az yağ kullanarak piyaz şeklinde dogradigimiz soğanları kavuruyoruz. Iki dis sarımsağı ister doğrayıp ister tum atabilirsiniz. Agza gelsin istemezseniz tum atın servis etmeden once alabilirsiniz.
Bir kaşık biber ve domates salcasi ilave edin kavurumaya devam edin.salcanin ciğ kokusu gidince domatesleri kup kup doğrayıp de ekleyin ve guzelce kavurun. Uzerine tuzunu, karabiberi ve cok azıcık şekeri koyup iki uc kez daha cevirip sosun altını kapatın.
Patlıcanların uzerine guzelce yayın. Akşam yemeginize yakın bir surecte firinda pişirmeye başlayın. Her fırının pişirme sureci farklı olduğu icin vakit ve derece veremiyorum. Patlican ile sosun butunleştiğine inandiginizda kapatın ve firinda on dakika kadar dinlensin ve servise hazır Afiyet olsun efendim.. umarım beğenirsiniz. Bu tarifi kend uyarlamam ancak cok fazla kişiye yaptım bayilarak yediler umarım sizlerde beğenirsiniz.. kucuk eklemeler ve cıkarmalar yapabilirsiniz sonucta yemek damak tadidir. Siz neyi severseniz size o leziz gelir