Aslında aynı başlık altında başka bir tarif daha var...Ancak benim şimdi sizlerle paylaşacağım tarif biraz daha farklı...
Malzemeler:
1 paket puding ( isteğe bağlı cilekli, muzlu ya da cikolatalı olabilir)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı nişasta
3 corba kaşığı tereyağı( ya da yarım paket margarin)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Suslemek icin pudra şekeri
Hazırlanışı :
Oncelikle sıvı yağı,tereyağı,yumurtayı,nişastayı ve pudingi bir kapta iyice karıştırıyoruz..tereyağı topakları kaybolana kadar... Daha sonra karışımın icine kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.. Son olarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekliyoruz.. Hamur hazır olunca hamuru ikiye bolup yuvarlayıp merdane yardımı ile yaklaşık 2 cm kalınlığında olacak şekilde acıyoruz.. Sonra istediğimiz şekildeki kalıplar ile kesip yağlı kayıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.170 derecede yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.. Kurabiyeler fırından cıktığında sıcakken uzerini pudra şekeri ile susluyoruz.... Bu kurabiyeleri hava almayacak bir saklama kabında yaklaşık 1 ay saklayabilirsiniz.Cabuk bayatlamıyorlar.. Ben eklediğim fotoğraftaki kurabiyemi cilekli puding ile yapıp icine bir miktar gıda boyası ekledim.. Cikolatalı puding ile yapıldığında uzeri pudra şekeri ile suslenince de mukemmel gorunuyorlar... Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun...