Malzemeler:
½ su bardağı bal ½ su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı 5 su bardağı un(ben 4,5 su bardağı kullandım) 1 vanilya 2 yumurta 1 paket kuru maya bir miktar sut mayayı acmak icin (instant maya kullandığım icin sutu diğer malzemelerle birlikte kattım) bir miktar ceviz, kuru uzum, toz şeker 1 paket cikolata sosu

Yapılışı:
Bal,su ve tereyağı kısık ateşte bal eriyene kadar eritin ve bir kenarda bekletin. Mayayı ılık sut ile actıktan sonra ortasını havuz olarak actığımız 5 su bardağı unun icerisine ilave edin. Vanilya,yumurta ve erittiğimiz ballı karışımı da una ilave ettikten sonra hamurun mayalanması icin yarım saat kadar dinlendirin.

Hamur mayalandıktan sonra , elinizi hafifi unlayarak hamurdan ceviz buyukluğunde bezeler yapılıp yağlanmış kelepceli kalıba rastgele dizin. Ceviz buyukluğundeki bezeler kalıba , kalıp dolana kadar dizilir ve dizilen her kata ceviz,kuru uzum ve toz şeker serpilir. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. (Ben topları duzgun bir şekilde sıraladığım icin tek kat oldu, ust kata sadece 5-6 top yerleştirebildim, tavsiyem topları rastgele kalıba koymanız ve boşluklara uzumlu, cevizli, şekerli karışımın dolması) Sonra onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kek icini cekene kadar pişirin. Pişen keki kalıptan soğuduktan sonra cıkarın. Top top attığımız bezeler kekin asıl goruntusunu oluşturur ve aralardaki ceviz kuru uzum ve toz şekerler hem guzel bir goruntu verir kekimize hemde daha lezzetli olmasını sağlar.
Hazır olan kekin uzerine hazır olarak alacağımız cikolata sosu da kullanılabilir yada evde hazırlayacağınız cikolata sosuda kullanılabilir.Kekin soğuduktan sonra dilimlenip uzerine cikolata sonunuda doktukten sonra servis yapılır. (Sosunu kekin tamamına dokmuştum, asıl tarife uyarsanız bence daha guzel olur)

ALINTIDIR..