Malzemeler

125 gr tereyağı ( eritilmiş )
1 cay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım cay bardağı fındık tozu ( mutfak robotundan cekin)
1 cay kaşığı kabartma tozu ( cok dolu olmasın
2 su bardağı tepeleme un ( yetmezse biraz daha ekleyebilirsiniz )

Karameli icin

1 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı

Cikolata Kaplaması icin

150 gr bitter cikolata
150 gr sutlu sade cikolata

YAPILIŞI

Karameli icin şekeri tencereye koyup ocağa alın eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın icindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ) ve uzerine tereyağını ilave edip iyice karıştırın tereyğı tamamen eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın bu arada hamuru yapmaya başlıyalım.
Albeninin hamuru icin tereyağı,pudra şekeri,fındıktozu,yumurta ve kabartma tozunu iyice karıştırın ve unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında acın bıcakla parmak uzunluğunda bir kac santim genişliğinde dikdortgenler kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ararlıklı olarak yerleştirin ve 190 derece fırında kurabiyeler hafif kızarana kadar pişirip fırından cıkarın ve soğumaya bırakın.
Ilık veya soğuk karameli bir poşete doldurun.
Soğuyan kurabiyelerin uzerine goz kararı karamel sıkın veya cay kaşığı ile de koyabilirsiniz benim karamelim tam soğumadığı icin kenarlardan hafif aşağı aktı sizinde oyle olursa onemli değil cunku cikolataya bulamadan once elinizle duzeltebilirsiniz karamel sıkma işlemi bitince
sutlu cikolatayı benmari usulu eritin .Albenileri tek tek cikolataya batırıp cıkarın bir catal yardımıyla Albeninin fazla cikolatalarını akıtıp fırın kağıdının uzerine alın hepsine aynı işlemi uygulayın cikolatalar donduktan sonra ( isterseniz daha cabuk donması icin buzdolabında bekletip ) afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun.

ALINTIDIR...