Hamuru icin
Malzemeler
250 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri ( 100gr)
2 yumurtanın sarısı ( yumurtanın akı marshmallow icin kullanılacak )
1 cay kaşığı kabartma tozu
3,5 veya 4 su bardağı un
Marshmallow icin Malzemeler
2 adet yumurtanın beyazı
1 fiske tuz
1 fiske kabartma tozu
160 gr toz şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )
160 gr su ( 1 su parmağından 1,5 parmak eksik )
Cikolata sosu icin
700 gr sade sutlu cikolata
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI

işe ilk once marshmallowu yaparak başlayalım
Marshmallow icin once şekeri ve suyu bir tencereye alın şeker tamamen eriyene kadar arada karıştırın ve kaynamaya başkadıktan 6 dakika sonra ocaktan alın.
iki yumurtanın beyazını bir fiske tuz ve kabartma tozu ile kar beyazı olana kadar cırpın yumurtanın akı sert bir kıvam alınca sıcak şerbeti azar azar ilave edip 3 veya 4 dakika daha cırpıp buzdolabında en az iki uc kac saat dinlendirin
Biskuvisi icin un haric hamur malzemelerini bir kaba alın iyice karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapın hamuru bir kac bezeye bolun merdaneyle isteğe gore hafif unlayarak yarım santim kalınlığında acın su bardağıyla hamuru kesin
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin biskuvilerlin uzerine kurdanla delikler acın ( delikler daha duzgun olsun diye ben kurdanı ortadan makasla kestim )
200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
marshmallowu poşete doldurun poşetin ucunu kesin ve biskuvilerin arasına goz kararı 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve diğer biskuviyle uzerini kapatıp hafif bastırın yarım saat kadar dinlendirin.
sutlu cikolatayı benmari usulu eritin halleyleri cikolataya batırı cıkarın hatta kolaylık olsun diye biskuviyi cikolataya koyduktan sonra uzerine kaşıkla cikolatayı dokun bir catal yardımıyla halleyinizdeki fazla cikolataları akıtıp fırın kağıdının uzerine alın cikolatalar donduktan sonra ( isterseniz daha cabuk donması icin buzdolabında bekletip )
Afiyet Olsun.
ALINTIDIR..