Merhaba arkadaşlar. Sizlerle ceşitli tariflerimi paylaşmak uzere sizlerleyim. bu gun sadece pizza tarifini paylaşacağım.Calışan bir bayan olduğum icin sadece akşam yaptığım tarifleri paylaşacağım. Umarım eğlenceli bir topik olur.

PİZZA

malzemeler
hamuru icin
3 su bardağı un
1 bardak ılık su
yarım cay bardağı sıvı yağ
2 kaşık margarin
1 cay kaşığı toz şeker
tuz ve bir adet yaş maya

uzeri icin
1 kaşık domates salcası
15 adet mantar
1 cay bardağı konserve mısır
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet doğranmış kırmızı biber
1 adet yeşil biber
istediğiniz kadar sucuk (ben salam ve sosis koymadım)
yarım cay bardağı doğranmış yeşil zeytin ve siyah zeytin. (ben kendim evdeki zeytinlerin cekirdeğini cıkarıp doğradım)
kekik

yapılışı

oncelikle bir bardak ılık suda yaş mayayı ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletin.su cok sıcak olmasın. yoksa maya ozelliğini kaybeder. bu onceden mayayı suda bekletme yontemi hamurun mayalanmasında cok etkili. daha sonra unu yoğurma kabına alıp uzerine mayalı suyu ve tuzu katıp yoğuralım. kulak memesi kıvamını elde edebilmek icin su veya unu takviye yapabilirsiniz. yoğurulan hamuru alışkanlıktan yunlu ortuyle sararım. cok guzel kabarıyor. kabaran hamuru temiz olan tezgahı hafif unlayarak merdane ile ince olacak şekilde actım.(piştiğinde bu hamur pizzacıdan sipariş edilen ince hamur pizzadan hic bir farkı yoktu ve bu sayede eşimin butun iltifatına layık goruldum ) ) daha sonra ayrı bir kasede salcanın uzerine 3 yemek kaşığı kadar su ve 1 tatlı kaşığı kekik atıp iyice karıştırdım.ve tepsiye hamuru yerleştirip uzerine bu salcalı sosu iyice yaydım.sonra sırasıyla mantarı, doğranmış biberleri, mısırı,sucuğu en sonda rendelenmiş kaşarı ilave edip 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirdim. afiyet olsun...