Merhaba sevgili mutfak sever arkadaşlar, ben de sizin gibi mutfakta omur bitirenlerdenimHayatım mutfakta geciyor, napayım cok seviyorum boş duramıyorum mutlaka birşeyler uretmeliyim, yazdan hazırladığım kışlıklarım, kuruttuğum organiklerim bahcemde yetiştirdiğim domateslerim lerim de lerim

Anneden gorduk uyguluyoruz kızım olsaydı o da benden oğrenecekti, annem 70 yaşına geldi haala babama ilk gunlerinde ki gibi sofralar kurar, oğununu atlamaz hizmette sınır tanımaz Terler diye yanında atlet taşır o kadar yani Guluyorum ama Allah selamet versin cok şey oğrendim, ha yarısını yapıyorsak ne alao nedenledir ki mutfağıma guvenirim , tarifleri geliştirir onlara kimlik kazandırırım, oyle listede ki malzemeler olcekler beni durduramaz illede katarım illede değiştiririm

Sozun ozu Girizgahı biraz renklendirelim istedik, bakmayın boyle konuştuğuma rakipleri gordum muhteşemler sanırım hic şansım yokYinede hazır et yapacakken menu de zenginkene katılıyım istedim.
Hatamız olursa şimdiden affola

Kozde patlıcan ve papia biber eşliğinde TERBİYELİ IZGARA ET,

Malzemelerimiz...
Yarım kilo ince acılmış sırt dana eti...
Kozlenmiş patlıcan..
Kozlenmiş Papia biber..
Limon..
Soğan...
Sarımsak..
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 yemek kaşığı salca..
2 adet defne yaprağı..
Kekik,pul biber,tuz,

Etlerin hazırlanışı.....

Etlerimizin ozellikle sırt eti olması onemli, daha yumuşak ve daha lezzetli olması icin...
Hazırladığımız etleri doverek inceltiyoruz ...genişletiyoruz.... Cok kuvvetli vurmayın yırtılmasınlar)

Daha sonra terbiyesini hazırlıyoruz...

Terbiye icin; 1 fincan sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt , 1 yemek kaşığı domates salcası, bir baş soğan rendelenecek sadece suyu kullanılacak, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı..
Hazıladığımız sosla butun etleri sosluyoruz tek tek...

Sarımsak ve defne yaprağını aroması icin saklama kabında kullanıyoruz.

Saklama kabındaki etlerimizi 24 saat buzdolabında bekletiyoruz...

Biz ailecek pek et yemeyiz , daha cok vejeteryana yakınız, bu nedenle menuye pilav ekledim doyurucu olsun diye, oğlumda eşimde cok pişmiş et sever, genel de gurmeler eti sulu bırakırlar, ben mecburen cok pişireceğim.

Yazdan bahcemizde patlıcan ve biberleri kozler temizler oyle koyarım dondurucuma, kozlenmiş biberlerimizi ve patlıcanımızı hazırlamak icin ;
kup kup doğrayarak başlayalm...

Terbiye icin suyunu aldığımız soğanları kavuralım ve doğradığımız biber ve patlıcanlarımızı ekleyelim, tuzunu unutmayalım, maydenozuda ilave ettikten sonra. Yarım limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.

Bu arada pilavımızı da unutmayalım, sıvı yağda şehriyeleri bir guzel kavurup eklediğimiz yasemin pirinclerimizi en az 10 dk kavuralım.

Pilavımızı doğal teryağımızla lezzetlendirelim...
Evet gelelim etlerimize terbiyelenmiş etlerimizi fırının ızgarasına dizelim. 200 derece de tercihe bağlı zaman da pişirelim.....altına boş tepsi koymayı unutmayın aksi halde akan yağlar fırını berbat eder......

Kullandığım yoğurtları genel de kendim yaparım ev de, kavanozlara mayalar taze taze tuketiriz ayrı bir lezzet katar yemeklere....

Afiyet olsun....