Selamm, KK ahalisi ve yarışmacı arkadaşlar

İlk kez bir yemek yarışmasına katılmanın heyecanı ve mutluluğu icindeyim

Malzemeler: 5 tane patlıcan
4 tane domates
4 tane sivri biber
Sıvıyağ
1 Corba kaşığı salca
Kofte icin, 500 gr kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
3 dilim ıslatılmış bayat ekmek
1cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pul biber
1 yumurta
Yapılışı: Ben once kofteyi yaparak başladım yemeğe. Cunku buzdolabında dinlenmesini istedim ben patlıcanları kızartırken

Koftemiz dinlenirken biz de patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanları şeritli şeritli kestim, sonra ortadan ikiye ayırıp ayırdığım parcaları boyuna eşit şeritler halinde tekrar kestim. Sonra kızartma aşamasına gectim. Aslında patlıcanları kızartmak istemiyordum fırında kozlemek istiyordum ama daha once denemediğim icin sakata gelmeyelim dedim

-------------Evettt patlıcanlar kızardı, şimdi sıra kofteleri kızartmaya geldi. Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp,cok fazla kızartmadan iki yuzu kahverengileşinceye kadar kızartıyoruz

Patlıcanlar ve kofteler azıcık soğuduktan sonra en onemli kısma geciyoruz, kurdan saplamaya

Bunu fotoğraflarla gosterdim ama bi de anlatmaya calışayım, iki parca patlıcanı alıp artı şeklinde koyuyoruz, sonra icine kızarttığımız kofteyi yerleştiriyoruz, sonra bohca şeklinde ucları birleştirip, ustune domates ve biber parcalarımızdan koyup kurdanı batırıyoruz

Hazırladığımız patlıcanların ustune 2 domates rendesi ve salcayı sulandırarak ilave ediyoruz.
Fırına girmeden son hali;

Onceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40-45 dk arası pişirmeye bırakıyoruz. Ben de bu arada pilavımı yapmaya başladım:

Kurdan kebabımız fırından cıkmaya hazır

Kendime inanamayarak bu guzel sonucu sizinle paylaşmak istedim, ben cok beğendim umarım siz de beğenirsiniz, yarışmadaki diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum

Afiyet olsun