4 Kişilik
Haz. Suresi:20 dak
Bekleme Suresi: ---.
Pişirme Suresi: 30 dak.
Genişletmek icin tıkla...

malzemeler:
1 cay bardağı haşlanmış mercimek (reis gıda) 1 cay bardağı haşlanmış nohut (reis gıda) 1 fincan yoğurt 1 cay bardağı erişte (yoksa şehriyede kullanabilirisniz) 2 corba kaşığı un 6 su bardağı sıcak su tuz
Uzerine: Tereyağ,zeytinyağ,toz biber,toz ceviz

Hazırlanışı
oncelikle 1 cay bardağı reis marka kırmızı mercimeğimizi 2 su bardağı sıcak suda tamamen yumuşayana kadar haşlıyoruz.

haşlanan mercimeğimizi soğuksudan gecirip duruluyoruz ki corbamızın rengi bulanık olmasın.
Corba tenceresine 6 su bardağı sıcak suyu alıp kaynamaya başlayınca uzerine eriştemizi ekleyip, biraz kaynattıktan sonra,haşlanmış mercimek ve nohutu ilave ediyoruz.
nohutta haşlanmış olmalı benim dolabımda vardı haşlanmış onu kullandım sizin eğer yoksa onden haşlamayı unutmayın.

şimdi ayrı 1 kapta yoğurt ve unu cırpıyoruz biraz ılık su ekleyerek kıvamını ayarlayalım
un ve yoğurt puruzsuz olana kadar cırpılmalı ılık su ile kıvamı ayarlanmalı yoksa corbaya ekleidğimizde kesilir

iyice karışan yoğurtlu harcımızı corbaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim cokaz kaynatalım.
bu aşamada et suyu ilave edelim ben et suyunu kendim yapıyorum siz isterseniz tablette kullanabilirsiniz.

tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.
şimdi yağımızı hazırlayalım. 1 kaşık tereyağı eritip,uzerine 2 kaşık da zeytinyağ ekledikten sonra altını kapayıp,kırmızı toz biberi ilave edip karıştırıyoruz.cevizi servis ederken ustune serpiştiriyoruz.
Uzerine: Tereyağ,zeytinyağ,toz biber,toz ceviz
ceviz isteğe bağlı biz seviyoruz tad olarak sevmezseniz siz eklemeyin

servis tabağına alıyoruz uzerine yağ gezdirip ceviz serpiştiriyoruz hepsi bu kadar afiyet şifa olsun bu soğuk gunlerde

Servis onerisi : Sıcak ikram ediniz seviyorsanız acı pul biber veya limon ekleyebilirsiniz.