Merhabalar,

Evlendim evleneli elimin hic yatkın olmamasına , becerimin sıfır olmasına rağmen ısrarla Derya Baykal havalarında evde suzulup el becerisi isteyen her şeyi denemekte, husran sonuclar elde etmekteyim. Şu donem yaşadığım bazı can sıkıcı olaylar ve de ağır işsizlik durumum da uzerine eklenince kendi kendime "Haydi kızım Winston, zaman bir şeyleri daha mıncıklayıp becerememe, kendini de rezil etme zamanı" dedim. Ve işe koyuldum.

MALZEMELERİMİZ;

Altlarına ne olduklarını yazmasaydın vay halimize demeyin Ben ilk evlendiğimde taze fasulye diye bakla almıştım, bu tarifte adı gecen pancar yerine gecen hafta kırmızı ve siyah turp alıp sonra "anaaa yanlış olmuş" dediğim icin ek acıklamayı bir borc bildim.

YAPILIŞI;

Malzemelerimizi yıkayıp ayrı tencerelere koyup, daha sonrasında rahatca rondodan/ blendırdan /rendeden gecebilmesi icin yumuşatma amacıyla pişiriyoruz. Ispanak icin 5 dakika yeterli olurken, pancar icin 30-45 dakika pişirme suresi gerekiyor.

Bu sırada yapacağımız iki ayrı beze icin iki bardak unu, 2 yumurta ve biraz tuz ile yoğurup sert bir hamur elde ediyoruz.

Yoğurma işlemi bitince zaten taş gibi olan hamur iyice taş olsun diye ustunu ortup dinlendiriyoruz.

Kendi suyunda pişmiş bir tutam ıspanağı ben elimdeki tek mutfak aleti olan blendır ile parca pincik edip, sanki her yemek hazırlayışta malzemelerimi nescafe fincanlarına koyuyormuş edası ile ne akla hizmetse onların icine koyup, "haberim yokmuşcasına cek hacı" diye poz veriyorum.

Aynı blendırda haşat etme ve nescafe fincanına iteleme işlemini pancara da uyguluyoruz.

Onceden taş haline gelen hamurlarımızdan ilkini alıp, uzerine pancar puremizden kıvamını ayarlayacak şekilde koyup yoğuruyor, aynı işlemi diğer hamur bezesinde de ıspanak puresini kullanarak tamamlıyoruz.

Actığımız iki bezeden de ince, muntazam, mumkunse aynı eşit aralıklı dilimlerle kesilmiş şeritler elde ediyoruz. (Benim gozler ileri miyop, bir de doğuştan yeteneksizim, siz bana bakıp boyle kesmeyin sakın, insan yiyecek bunları insan! )

Kestiğimiz şeritleri "tipleri yamuk oldu, bari birbirine yapışıp hepten yaratığa donuşmesinler" diyerek onceden unladığımız bir tabağa seriyor ya da sarkıtıyoruz.

Sonrasında normal makarna yapar gibi az tuz ve zeytinyağı ile kaynattığımız suda makarnalarımızı 5-15 dakika (damak zevkimize gore) pişirip servis tabağına alırız.

İlk kurbanımızın yemeğimize gelmesini bekleriz.

Evin kedisindeki o bakışı goruruz ve başlarız cemkirmeye:

-Ne var? O bakış ne oyle? Dur bir de susleyeyim, sen patilerini bile yersin,dur daha bitmedi ki ! Bakma oyle insafsız kaynana gibi, nimet bu nimet!

Susleme aşamasına geceriz. Ve ta taa..

Kedideki şu ic sesi adeta duyarız :"La susleyeceğim diye kenarına pancar kesip koydu ya la, sus sus dediği buymuş, bende bunu sahip diye bu evde tutup besliyorum ya, off off"..

Yamuk yumuk, korkunclu makarna tarifimi okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Hepimize afiyet, keyif olsun !