herkese merhaba.katilimin son gunune zar zor yetisdirdim pastami.vakit bulamiyordum.aslinda bu pastayi yapmiycakdim.baska pasta yapicakdim.malzemeleri bile hazirdi.son gun fikrimden caydimneise......
MALZEMELER

7 yumurta sarisi
125 qr toz seker
1 tatli k.vanilya
100 qr,yumsamis tereyagi.
1 bardak un
1 tatli k.kabartma tozu.
HAIRLANISI
yumurta seker ve vanilya yuksek hizda cirpilir.sonra tereyagi ilave edilib cirpmaya devam edilir.bu karimin icine elenmis un ve kabartma ekleyib tahta kasikla yavasca karistimaya devam ediyoruz.

26 sm.capinda frin kalibimiza kekimi ilave edib.17 20 dak pisiriyoruz.

Ic krema(sufle)malzemeler

20 qr.jelatin
yarim bardak su
170 qr.tereyagi
250 qram sut receli.(bu receli evde hazirladim.)
250 qr.toz seker
7 yumurta beyazi.
1/4 tatli k.limon tuzu.
yarim tatli.k vanilya
Hazirlanisi
jelatinin uzerine suyla karistirarak kenara birakiyoruz.

tereyagini sut receli ile krema haline gelene kadar cirpiyoruz

suyla karistirdigimiz jelatin kucuk tencereye alib uzerine 125 qr.toz seker ilave edib.

puf noktasi:kesinlikle kaynatmiyoruz.sadece seker erimesi icin isitmak gerek
ve sogumaya birakiyoruz
yumurta beyazlarini yuksek hizda cirpiyoruz.kar haline gelince icin limon tuzunu.vanilya ve sekeri ilave ederek cirpmaya devam ediyoruz.sonra sogumus jelatini yavasca kenardan dokerek cirpiyoruz

puf noktasi:butun bu malzemelericirpmaya devam ederek karistiyoruz
bu karsimin icine sut recelli kremamizi kasik kasik ilave ediyoruz(kremamizdan 2-3 kasik suslemek icin aliyoruz)

kremamiz hazir.simdi kekimizi iki esit parcaya boluyoruz ve yine pisirdimiz kek kalibina ilk kati koyuyoruz uzerine hazirladigimiz kremamin yarisini dokuyoruz.sonra diger kekimizi kremanin uzerine iyice yerlesdirib kremanin hepsini dokub.buzdolbinda 1.5 2 saat bekletiyoruz.

uzeri icin Qlazur malzemeleri

180 qr.sut kremasi
30 qr.toz seker
150 qr.bitter cikolata.(ben 50 qr.sutlu cikolatayla yaptim.esim cok koyu sevmiyor)
30 qr.tereyagi.
pasatmizi buzdolabina verdikden 1.5 saat sonra sut kramimizin uzerine seker ilave edib ocaga aliyoruz.ve seker eriyene kadar isitiyoruz.

puf noktasi:elimiz yakicak sicaklikda olmali.
ve qlazuru1.5 saat sonra hazirlamamiza neden.pastamizin uzerine ilik dokmemiz gerektigidir
bir kase alib kirdigimiz cikolatalarin uzerine sicak kremamizi dokuyoruz.qlazur parlayana kadar karistiyoruz.ve tereyagini ilave edib eriyene kadar 4-5 dakika karistiyoruz

buzdolabinda pastamiz alib kalibimizin duvarlarinda bicak yardimiyla dikkatlice kurtariyoruz.

ve qlazuru pastamizn uzerine dokuyoruz.
AFIYYET OLSUN.