Portakallı Patates Corbası
Yine merhaba sevgili Kadınlar Kulubu dostları...Oncelikle butun arkadaşlarıma bol şans diliyorum...
Yenilmeye doymayan pehlivan edasıyla yine karşınızdayım

"Maksat tarif paylaşmak birincilik neyime"

Aslında yoresel bir tarifle katılacaktım, benzer tarifler olmasın diye birazda kendi eklemelerimle zenginleştirdiğim harika bir lezzet olan bu corbamı paylaşmak istedim...
Oldukca besleyici ve gercekten farklı bir lezzet deliliği

MALZEMELERIMIZ
2 adet havuc
2 adet orta boy patates (benim patatesler kucuktu 3 adet soydum)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 corba kaşığı un
1 su bardağı etsu ( eşim etsuyu sevmediği icin bulyon kullandım)
Yarım limon suyu
Yarım portakal suyu
Tereyağ
Zeytinyağ
Tuz, pul biber, maydanoz
YAPILIŞ AŞAMALARI
oncelikle soğanımızı sarımsaklarımızı ince ince kıyalım, tenceremizde sıvı yağımızla kavuralım,rendelediğimiz ya da rondodan gecirdiğimiz patates ve havuclarımızıda ekleyip iyice kavuralım, tuzunu unutmayalım. 1 litreden azcık eksik sıcak suyumuzu ve etsuyumuzu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım...
.
CORBANIN TERBİYESİNİ HAZIRLAYALIM..
Bir kase icinde 3 corba kaşığı unumuza portakal ve limon suyu ayrıca bir kase yoğurdumuzu ekleyip karıştıralım. Terbiyemizi once soğuk su sonra sıcak suyla acalım. Toparlanmamalı...
Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan corbamıza ekleyelim karıştırarak kaynatalım. Toparlanmaması icin duzenli karıştıralım...
Tercihe bağlı olarak blenderdan gecirebiliriz ben kısa sureli gecirdim.. 10 dk kaynadıktan sonra corbamız hazırdır.
Corbamız pişti gelelim servise...
Tereyağı ile kavurduğumuz ekmek kıtırlarımızı kavurma işlemi bitince pul biber ve naneyle lezzetlendirelim...
Corbamızın sosu icinde isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz ben tereyağında tozbiber kullandım...uzerine de maydenoz yemede yanında yat kıvamında

SOĞUK KIŞ AKŞAMLARI İCİN FARKLI LEZZETLER ARAYANLARA...
AFİYET OLSUN ...