Sonunda bende yaptım pastamı kızlar umarım beğenirsiniz.Bayağı badireler atlattık yaparken ama sonunda bu meşakkatli işi de bitirdik.

Sozu fazla uzatmadan hemen Malzemelerimize ve yapımına gecelim.Bakalım pastamızı nasıl yapmışız.
Kedi Dilli Cikolatalı Yaş Pasta
PANDİSPANYA KEKİ İCİN MALZEMELER
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu

ARASI İCİN
EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ

*4 Su bardağı sut
*2 Yemek kaşığı un
*2 Yemek kaşığı buğday nişastası
*5 Yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya
NOT:Normal şartlarda pasta tabanımız sade arası cikolatalı olacaktı.Fakat oğluşum tabanımızı parcaladığı icin hazır taban kullanmak zorunda kaldım.

UZERİ İCİN
CİKOLATA SOS MALZEMELERİ
*1 Kutu krema
*1 Paket bitter
*1 Paket sade cikolata
SUSLEME MALZEMELERİ
*1 Paket Kedi dili biskuvi
* 1 Paket Sade Kremşanti
*1 Paket Cikolatalı Kremşanti
PASTAMIZIN YAPILIŞI

*Oncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı cırpıyoruz.Cırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.

*28 cm ebatında yağladığımız ve un serptiğimiz bir borcama dokup onceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mumkunse fırın kapağını acmıyoruz.
Un serptiğimiz kalıptan kek ve pandispanya kolaylıkla cıkar.
Genişletmek icin tıkla...
Kek ve pandispanyalarınızın kabarmasını istiyorsanız fırın daima 150 derece olmalı boylelikle hamur icini cekerek ve yavaş yavaş pişeceğinden hem ici hamur kalmamış hemde beklediğiniz gibi kabarır.
Kek pandispanya tarzı şeyler pişerken fırın kapağı acılırsa,kabaran hamur coker.

*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması icin bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.
Kesme işlemini uzunca kek kesme bıcakları yada ip ile rahatlıkla yapabilirsiniz.İp bu iş icin en uygun olanıdır.
Kekimiz pişerken biz uzeri ve arası icin cikolata sos ve ev yapımı sağlıklı kremamızı hazırlayalım.
CİKOLATA SOS YAPIMI
*1 Kutu kremayı tencereye boşaltalım.

*Ocağı yakıp krema ılıyınca icine 2 paket cikolatamızı atıp yavaş yavaş yakmadan kısık ateşte cikolatalar eriyene kadar cırpma teli ile karıştıra karıştıra pişirelim.

Paket cikolata yerine 2 yemek kaşığı dolu dolu ekmek ustu surulen cikolatadan da ekleyebilirsiniz.
*Pişen cikolata sosumuzu ılıması icin bir kenarda bekletelim.
EV YAPIMI KREMA YAPILIŞI

*Tenceremize 4 su bardağı sutu,şeker,nişasta ve unu ekleyip cırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Surekli karıştırarak uzerin goz goz olana kadar pişirelim.
Tum malzemeleri soğuk sut ile karıştırıp once cırpıp sonra ocağın altını yakarsanız hem topaklanmasını onlersiniz hemde piştikten sonra tekrar robot veya blendırdan gecirmenize gerek kalmaz.
*Kremamızı da soğuması icin bir kenarda bekletiyoruz.Uzerinin kabuk tutmaması icin ara ara karıştıralım.
*Pastamızı şekillendirecek malzemelerimiz yavaş yavaş hazır duruma geldi.

*Oncelikle ikiye bolduğumuz pandispanyanın taban kısmını bir tepsi veya genişce bir cam servis tabağına alalım.
Pastamızı sunum tabağına almak icin onceden altına pasta kartonu koymayı unutmayın.
*Once tabanı soğuk sut ile ıslatalım,etrafına cember (veya benim gibi hazır pasta kutusunun tabanını kesip guzel bir cember elde edebilirsiniz.)

*Ust kısmıda ıslatıp uzerini kapatalım.
*Ardından ılımaya bıraktığımız cikolata sosu dokup kenarlarını duzeltelim.

*Yaklaşık 20 dk dolapta beklettiğimiz pastamızı suslemek icin sunum tabağına alıp kedi dili biskuvilerimizin pasta etrafında dik durması icin altlarından 3-4 cm lik kısmını keselim.

*Sute veya artan cikolata sosumuza batırıp pastamızın etrafına yapıştıralım.

*Pastamız bu şekilde de yaklaşık 10 dk kadar dolapta beklerken ayrı ayrı kaplarda sade ve cikolatalı kremşantilerimizi 1 er bardak sut ile cırpıp sıkma aparatına dolduralım.

*Pastamızı dolaptan alıp (ben sadeyi yaptım once)sade kremşantimizi pastamızın uzerine bir dolu bir boş sıra olacak şekilde şeritler halinde sıkalım.

*Aynı işlemi cikolatalı kremşanti ile yapıp şeritlerin tam tersi yonunde bir bıcak yardımı veya kurdan ile sadece kremşantiler uzerine cizikler atalım.

Kremşantilerin dağılıp birbirine karışmaması icin 2-3 dk dolapta bekletebilir veya bıcağı her kesik atımından once ıslatalım.

*Sonunda pastamız şekillendi ve bitti.Sıra sunumda.

*Ben yanına nar mevsiminde yaptığım konsantre nar suyundan servis ettim.Ben sağlık acısından ve zararlı olduğu icin pasta turu yada yemek fark etmiyor yanında ikram olarak asitli gazlı icecekleri sevmiyorum.

AFİYET OLSUN.

DİĞER YAPIM AŞAMALARINI VE SUNUMLARI AŞAĞIDA GOREBİLİRSİNİZ.
YARIŞMAYA KATILAN TUM ARKADAŞLARIMA CANI GONULDEN BAŞARILAR DİLERİM.
Eksik gedik unuttuğum birşeyler varsa affola