biraz oyalayıcı bir yemektir ama lezzetine doyum olmaz benim gibi ici cok fazla hazırlayıp uygun miktarlarda poşetleyip deepfreze atarsanız zor gelmez

lahana
pirinc
kuru soğan ( ben koyduğum pirincin hacmi kadar soğan koyuyorum bol soğanlı guzel oluyor),
dolmalık fıstık
dolmalık uzum
tarcın
tuz
karabiber
kuru nane
zeytinyağ

malzemeleri yan tarafta verdim

lahana yapraklarınızı haşlayın ( cok aşırı değil biraz yumuşayacak kadar) haşladıktan sonra damarlı kısımlarını bir bıcak yardımıyla cıkarın lahananız sarılmak icin hazırdır

pirinc vs icin olcu vermedim sizin yapacağınız miktara bağlı benim gibi bir seferde yapıp kaldıracaksanız 1,5 kg dan hazırlayabilirsiniz bir seferlik yapacaksanız lahananızın buyukluğunr gore 1,5 bardak yada fazlası hazırlayın

bol kuru soğanı kucuk kucuk doğrayın zeytinyağında hafif kaurduktan sonra icine kuru uzumu atın( kuru uzum soğan suyuyla şişsin diye)

soğanlardan sonra fıstık ve pirincide ekleyip guzelce kavurun sonra tuz tarcın karabiber bol kurunaneyide ilave edip ustune bir bardak su ekleyin ve hafif ateşte suyunu cektirin 10 dk tencerede icinizi demlendirin ve lahanalarınızı bu icten az miktarda koyup sarın sonra ustune cıkacak kadar sıcak su ve biraz daha zeytinyağ ekleyip pişirin afiyet olsun