Kızlar merhaba şimdi bu tarıfı ilk defa denedim ve ilk olduğu icin zorlandım heyecan yaptım bikac işlemden geciyor ondan sanırım.tarıfıni lik paylasıp vericem şimdilik vaktim kısıtlı.

Verfırına yarışmasında izlemiştim cok guzel tadıda harıka.benım yuvarlak kalıbım yoktu sekli farklı oldu

Malzemeler.

Yapılışı video olarak bu linkte

Son hali

Afiyetolsun

Yedi yumurtanın beyazını bir kaba sarısını bir kaba koy sarısını koydugun kaba bir yumurtanın tamamını ekle .
Beyazına bir cay kasıhı kadar tyz ekle ve kar haline gelene kadar cırp beklesin.
Bir taraftaan 200 ml kremayı bi teflon tencerede kaynat kaynayınca ocaktan al ve icine bitterleri ekle karıştır erıyo hemen sonra antepi ekle benım alerjım var oyuzden ceviz ekledim biraz portakal rendesi ekle karıştır kenarda dursun aogusun kendiliğinden dolapta cok kalınca donuyor oyuzden kenarda bekleyın sofusun.
Gelelim sarılara cıromaya başlayınca şekeri ekle guzelce cırp unu ekle vanilya ekle portakal suyu ve rendesini ekle cırp yağlı kağıdı tepsıye koy yagla kolay cıksın diye.karışımı dok ve ısıtılmış fırına koy 180 derecede 15 dakikada pişiyor. Cıkar ınca soğumasını bekle bu sırada kalan ıkıyyz ml kremyı bir kapta pudra sekerıyle iyice cırp istenirse cikolata parcası eklenir.
Yuvarlak bir kaba cok buyuk olmayacak strec film icine doşe dısarıyada sarısın biraz. Keki kapın icine ucgen ucgen kesipkabın ortasına kekın ucgenin ince kısmı gelecek sekılde doşenir icine krema karısım surulur tamamı sonra cikolata karısımı icine dokulur ve kalan kekleri yzerine kapak yapılır dtrec filmin dışarda kalan taraflarıda uzerıne kapatılır bırgun dolapta beklenir.
Dolabdan cıkarınca ters cevrılır strecden cıkarılır zaten dılımler belli oluyor ucgenlerden uzerıne kakao serpilir ucgenlerden kesılır servis edilir.
Umarım anlatabılmişimdir kızlar.
Afiyet bal şeker olsun
.