Oncelikle tekrar merhaba Guzel KK dostları
Başlamadan once Nevreste sultandan ozur diliyorum bi kac kez katılıcam diyip katılamamıştım karpuz kurabiklerimin hepsi senin kimse ellemesin heeee

Memleketimin en guzel şarkılarından birinin eşliğinde izninizle başlamak istiyorum

Sepet (Hasır) Orgu Tarcınlı Cevizli Kurabiyeler

Bu orgu kurabiyelerin tarifini hic bir yerde bulamayıp tarifi kendim uydurdum.

1 su bardağı ılık sut
1 yumurta
Yarım fincan sıvı yağ (mısır ozu kullandım ben)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yeteri kadar un
Tarcın
Ceviz

Cevizleri irili ufaklı kalıcak şekilde ezin biraz ağıza gelsin diye tam ezmedim veya makineden gecirmedim ben.
Dilediğiniz kadar tarcınla harmanlayın ben 3 cay kaşığı kattım yogun sevdiğimiz icin.
Sut, yumurta, sıvı yağ iyice cırpılır.
Ardından pudra sekeri ve un eleyerek eklenir.
Benim una ve yumurtaya cok kotu bi şekilde alerjim var o yuzden hemen hamuru yoğurup 1 saat dinlenmeye aldım. Bende ilaclarımı alarak kendime geldim o 1 saat icinde ama hamurda fark eder mi bilmiyorum.

Şimdi fırına koyacağımız tepsi icin yağlı kağıt keselim..
Yuvarlak borcamınızın ustunu kaplayacak buyuklukte yağlı kağıt kesiyoruz.
Bunu yarıya katlıyoruz ardından bir kere daha katlayıp kare bir kağıt elde ediyoruz.
Son bir kez daha katlayıp ucgen elde ediyoruz.
Bunu yuvarlak borcamın tam ortasına tutup kenarına tırnak izi yapıyoruz.
Ve tırnak izi yaptığımız yerden kesip tabanını oluşturuyoruz.

hamurumuza tarcınlı cevizi ekleyip iyice yoğuruyoruz ve ikiye bolup her iki parcayı da yarım santim kalınlığında acıyoruz ve mutfak cetvelimizle 1 cm' lik şeritler halinde kesiyoruz.

Resimdeki gibi oruyoruz ve fincan basıyoruz onceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Karpuz Kurabiye

3/4 fincan tereyağı
3/4 fincan pudra şekeri (tarifinde boyle yazıyor fakat ben ilk kez yapınca cok tatlı oldu bu seker yarısını kattım tam iyi olmuş tadı)
1 yumurta
1 vanilya
1 tutam tuz
1 tutam karbonat/kabartıcı
Yeteri kadar un
Yeşil ve kırmızı gıda boyası
Damla cikolatalar

Tereyağı, yumurta, tuz, yoğrulma kabına alınır. Pudra şekeri, kabartıcı, un eleyerek yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Cıkan hamurun yarısı kesilir bir diğer yarısı tekrar yarıdan kesilir. Buyuk parcaya kırmızı gıda boyası Kucuk parcanın birine yeşil gıda boyası eklenir. Kalan kucuk prcaya bir renk eklenmez istenirse beyaz eklenebilir.

Kırmızı hamura silindir bir şekil verilir. Strec filmde kucuk beyaz hamur acılıp kırmızı hamura sarılır ardından aynı işlem yeşil hamura yapılır ve strec filme sarılarak dolapta 2 saat bekletilir.
Ardından sure dolunca kesilerek tepsiye yerleştirilir ve damla cikolatalarda suslenir.
190 derecelik onceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir.

Her zaman ki gibi beceriksizliğim on planda gorulduğu uzre gecenin 2'sinde 3'unde yaparsam boyle olur işte Karpuz kurabiyelerimin rengini ayarlayamadım onceki yaptığım cok guzel olmuştu ama olsun maksat katılmaktı dostlar
Buda size ikramım buyurun efendim kahvenizzzzz