Bu yarışma bensiz olmaz dedim katılmaya karar verdim,her ne kadar rakipler cok guclu olsalarda şansımı denemekte fayda vardır diyerekten buradayım işte..Bugun sizlere dondurma kulahı şeklinde krema yatağında bir kurabiye hazırladım.Bakmayın krema yatağı dediğime,icine cok fazla krema aldığı yok

Yarışmaya katılan butun arkadaşlarıma başarılar diliyorum,başımın etini yediler,tarifi gizli tuttum ki kimse aynını yapmasın diye..Ser verdim,sır vermedim yinede

Evet şimdi gelelim tarifimize.

HAMUR MALZEMESİ:
3 veya 3.5 su bardağı un 2 yemek kaşığı yulaf unu (yoksa normal un da olur) 125 gr. yumuşak margarin
1 yumurta
1 cay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri (daha şekerli seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz ama muhallebinin tadıyla normal oluyor.) ben 3 kaşık pudra şekeri kullandım..
Yarım paket kabartma tozu MUHALLEBİSİ İCİN:
3 su bardağı sut 2 yemek kaşığı tepeli un 1.5 yemek kaşığı tepeli nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya Oncelikle kremayı hazırlayın,sutu,unu,nişastayı,şekeri karıştırın kıvamı gelene kadar karıştırıp pişirin.En son margarin ve vanilyayı katın biraz karıştırın pişsin.Soğumaya bırakın kremayı..
Gelelim hamur aşamasına,butun malzemeyi karıştırıp hamur haline getiriyoruz,biraz dinlendiriyoruz .
Hamuru ikiye bolun. Once bir parcasını daha sonra diğer parcasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm. kalınlığında acın. Kenarlarını kesip duzelterek dikdortgen şekli verin. Bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
Evde hazırladığımız A4 kağıdını kulah yapıyoruz,sayı olarak 16 tane hamur cıkıyor tahmini,kulahları sıvıyağ ile yağlıyoruz ki,hamurlar yapışmasın.
Onceden ısıtılmış 175 derecede uzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz,ılınmasını bekleyip hamurun icindeki kağıdı cıkarıyoruz,Kulahın icine muhallebiyi dolduruyoruz.
Kulahların ağzını isteğe gore,fındık,ceviz,cikolata rendesine bulayın,Uzerlerine de bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun hepimize..

Her gunumuzun huzurlu,mutlu ve sağlıklı gecmesi dileğimle..

Tum arkadaşlarıma başarılar diliyorum