Portakal Kokulu Anne Kurabiyesi Tarifi
Portakal Kokulu Anne Kurabiyesini onceden cok yapardım . Kimi zaman kurabiye hamurundan yaptığım minik topları cekilmiş ceviz veya fındığa batırarak tepsiye dizerdim. Kimi zaman da icine koyardım .
Bir fincan suzme kahve veya cayın yanında cok iyi bir arkadaştır Anne Kurabiyesi. Bu kurabiyeyi yapmakta, yemekte insana mutluluk verir. Nostaljik bir kurabiyedir benim icin.
Anne kurabiyesi pişen bir eviniz varsa değerini bilmelisiniz. O evde kurabiyeyi pişiren bir anne ve kurabiyeyi yiyecek cocuklar var demektir.
40 Tane kurabiye cıkıyor hamurumuzdan ama biraz daha buyuk veya biraz daha kucuk yapma secenekleriniz de var...))
Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta
1 Su bardağı kadar cekilmiş fındık ici
1 Paket karbonat
1 Cay kaşığı kabartma tozu
4.5 Su bardağı un
1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozu(Portakal kabuklarını kurutup mutfak robotunda cekilmiş hali.)
Hazırlanması
Hamur yoğuracağınız kabınıza once sıvı malzemeleri ,yoğurt, sıvı yağ, şeker, yumurtaları koyun.
4 su bardağı unu ekleyin, kabartma tozu , cekilmiş portakal kabuğunu ve karbonatı da ilave edin.
Portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.
Hamurunuzu yoğurun. Bekleyen yarım su bardağı un ilavesini gerekirse yapın.
Hamurunuz ele cok yapışmayan ama sert olmayan bir hamur olacak.
Fırın tepsinizi yağlayın. Kucuk yuvarlak toplar yapın.

Şeker koyduğunuz tabağa batırıp tepsiye dizin.
Hamur elinize yapışırsa elinize sıvı yağ surebilirsiniz. Daha rahat calışırsınız boylece.
Mis gibi kokan kurabiyeleriniz fırına girmeye hazır.
170 derecede 10 dakika ısıtılmış fırnda 15-20 dakika arası pişirin.
15.dakika fırın ısınızı 160 dereceye duşurun.
Benim fırınımda 20 dakikada pişti. Ama 10.dakikadan sonra hep kontrollu pişirin.
Size de oyle tavsiye ederim. Gozunuz fırında olsun. Cok cabuk pişiyor.
Fırını kapattıktan sonra beş dakika icinde dinlendirin.
Kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun.