merhabalarrr kızlarrr

yine bir yarışma ve yine bennn

didoşun şelale koftesi

malzemeler:
koftesi icin:
* yarım kilo az yağlı yağsıza yakın kıyma (normalde 1 kg kıymayla yaparım ama ailecek diyetteyiz bunu yarım kilodan yaptım)
*galeta unu
*maydonoz
*knorr kofte harcı yarım paket
*rende 1 orta boy soğan
*yarım cay bardağı su oda knorr kofte harcı kullandığımız icin
*kimyon
*karabiber
*sarımsak tozu (koymayadabilirsiniz ama cok lezzet katıyor tawsiyemdir)
ic beşamel sos:
*2,5 silme kaşık un
*yarım litreden 1 tık daha fazla sut
*1 yemek kaşığı tereyağ (ben diyet olduğum icin kullanmadım ama normalde mutlaka kullanın )
*hazır konserve garnitur
*tuz
dış şelale sos:
*4-5 patates haşlamalık
*sut
*1 yemek kaşığı tereyağ
*en ustu icinde 250-300 gram kaşar peyniri
yapımına gecelimmm :
ilk once koftemizi oluşturucak malzemeleri bi kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz

sonra bi yarım saat dolapta bekletiyoruz hea misafir acilse bekletmesenizde olur ama bekleyince et karışımlarla daha bi butunleşiyor

sonra 6 tane kofte yapıcağımız icin 6 eşit parcaya ayırıp borcama diziyoruzzz

ve kulluk mu desem ince bi kap mı desem fotodaki gibi şekil veriyoruzz

ve şekiller bitince etimizi fırına pişmeye alıyoruzz 170 derecede yawaş yawaş pişicek etimiz

puf nokta: eti tam pişirmeyin cunku en son karışımlarla bi kez daha pişicek fırında ama asla ciğde olmasın
fotodaki kadar pişsin

wee etlerimiz piştiiii ben diyette olduğumuz icin pecete ile fazla yağını aldım
şimdi etler bi koşede beklesin bizde sosları yapmaya gecelim oncelikle patatesleri duduklude iyicee pişine haşlanana kadar pişiriyoruz asla katı olmasın şelale ismini wermesi icin iyi pişmesi puturlu olmaması lazım

ewett patatesler pişerken bizde beşamel sosu pişirelim unumuzu we tereyağımızı biraz kawurduktan sonra sutu we tuzu ekliyoruz we muhallebi kıwamında bi sos elde ediyoruz

biraz aşırı sıcaklığı gecince icine suzup yıkadığımız garniturleri atıyoruz

ve karıştırıp beklemeye alıyoruz

bu arada patatesler piştiii onları soyup bi tencereye alıp tuzu yağı we sutu ekliyoruz sut burda kıwam werdikce az az dokulucek kıwam biraz akışkan olmalı kii şelale adının hakkını wersin

wee artık kofteyi oluşturma waktiii ilk olarak koftelerin boş icine beşamel sosları eşit bi şekilde yerleştiriyoruz

sonra ustune patates puremizi kaşıkla dokuyoruz her yerine yayılcak şekilde

wee en ustune kaşar peynirrr

sonra fırının ortanın 1 ustunde pişiriyoruz kaşarlar eriyene kadar

we sonucccccccccc

buda serwisimiz bu arada daha suslu bi tabakta servis yapacaktım ama taşınıyorum kızlar hepsini kaldırmışım kolilere

işte hasan paşanın yeni imajı

BAŞARILARRRRRR.....