Merhaba Bugun gelen misafirlerime de sunduğum goruntusu normal gorulse de tatları şahane otesi kızartmalar sunacağım size
Once kofte ile başlayalım ;
---------------------------------------------------------------
armak kofte
350 gram dana kuzu karışık kıyma
1 buyuk soğan
yarım ekmek ici

1 tutam maydonoz
tuz
karabiber
pul biber
kimyon
bir dirhem su

-Yapılı basit ama 1-2 puf noktası var ne koftesi yaparsanız yapın bu noktalarla enfes dağılmayan kofteler yapabilirsiniz.

Once malzemeleri cıkartın ;

Sonra , ekmek ici ve soğanı blendırdan gecirin

Sonra ekmek soğanı kıymanın ustune atın , maydonozu baharatları atın

Bir dirhem su ile yoğurmaya başlayın yaklaşık bi 7-8 dakika altına ustune getirerek yoğurun hamur yoğurur gibi ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olur

Yoğurduktan sonra elinize alın buyuk harcı yuvarlayın alın atın tabağın icine 2-3 kere alıp atın kendini bulsun kıyma

Sonra , geniş bir tabak alın yanınıza veya bir tepsi bir kucuk kaba su alın ve koftelere şekil vermeye başlayın ben 18 tane cıkarttım uzun uzun

Bu şekli verdikten sonra , ustunu strecleyip 20 dakika ister dolapta ister dışarı ( soğuk ya hava ) dinlendirin ..

O sırada patates ve havucları hazırlayalım , ben havuc kızartmasına bayılıyorum Hem goze cilde faydalı hemde inanılmaz leziz sarımsaklı yoğurtla başka bir efsane oluyor

Patatesleri alın , soyun , yıkayın tahtanın ustune gosterdiğim bicimde kesip , gosterdiğim şekilde keselim mekdanıls patatesi gibi istiyoruz dedi misafir cocukları

Bu patates ve havuclara tat veren kaya tuzu ben onun resmini cekmeyi unutmuşum (misafirlerim kalabalık ev aclardı ) ama patates ve havucları kesip 1 avuc kaya tuzlu soğuk suda 5 dakika bekletiyoruz

-------------------------------- 25 dakika sonra ------------------------
Bu arada bir turk kahvesi icilir

Kofteler dinlendi patates ve havuclar tatlarını aldılar ne vaktiiiii Pişirme vakti

Kofteleri cekebildim dediğim gibi misafirlerim cocuklu ve aclar dı duzgun ve guzel cekmeye calıştım sofrada guzel fotolar cekmek isterdim ama bu sefer vaktim olmadı

Hepsini pişirdim ve tabağa aldım 1 dakika dinlendikten sonra sofraya aldım dinlenirlerse her yemek daha leziz olur

Okuyan herkese teşekkur ederim herkese başarılar maksat eğlenmek gonuller kırılmasın Sevgiler ...