Kurabiye tarifleri arasında guzel bir lezzete sahip olan elmalı kurabiye, kolay, tadı ve lezzeti şık olan bir tariftir. Malzemeler listesinde hamurun malzemesi, icine kullanılacak malzemeler olarak ayrılmaktadır.

İc Malzemeler;

-3 tane elma iyice yıkanıp rendelenecek
-1 su bardağı şeker
-Lezzet katması acısından fındık dovup ic malzemeye katılacak.
-Bir tutam tarcın

Malzemeler ;

-1 paket margarin
-1 su bardağı şeker
-2 kabartma tozu
-1 su bardağı sıvı yağ
-Hamuru sert olmayacak derece de un katılacak.

Yapılışı ;

İc malzemelerimiz ile ilk aşamada icini hazırlayalım. 3 adet elmayı iyice rendeledikten sonra icine bir su bardağı şeker koyarak kısık ateşte kavrulacak. Daha sonra ise dovulmuş fındıkları ve tarcını icine katarak ic harcımızı hazırlamış olacağız. Şimdi gelelim asıl mesele olan hamura. Yumurta ile şekeri karıştırarak, margarini icine koyacağız. Sıvı yağı da icine koyduktan sonra un ile beraber kabartma tozunu da icine koy. Hamurun sert olmamasına dikkat edin. Yuvarlak yuvarlak bezeler haline getir ve daha sonra merdane yardımı ile ac. Acılan yuvarlak şeklinde ki hamuru, ortasından bıcak yardımı ile kes daha sonra kalan yarım daireleri ortasından sonra bolduklerini de ortasından bolup hazırladığın harcı icine koy. Siz farklı bir şekil yapabilirsiniz ama bu şekil benim hoşuma gittiği ve genel bilinir şekil olduğu icin ben bunu kullanıyorum. Bu aşamadan sonra pişirmek icin yaptığınız kurabiyeleri tepsiye guzelce dizin ve fırında pişirin dikkat edin yakmayın. Afiyet olsun..

Kaynak: