evet hanımlar, valla iş cıkışı, pazar misafiri sonrası mutfağımın dağınıklığına falan bakmadan giriştim bu yemek olayına. sizde ayrıntıları gormezden gelceniz. tamam mı? duyamadım

mantarlı et sote-6 kişilik
oncelikle malzemelerimizi sayalım.
yarım kilo kuşbaşı, (ben sponsorumdan dolayı dana eti kullandım ama siz yapmak isterseniz koyun eti deneyin.

yarım kilo mantar
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 adet paprike biber (ben dondurucudan cıkardım)
5 diş sarımsak
bir yemek kaşığı soya sosu
3 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik
yarım cay bardağından biraz az sıvı yağ
yarım cay bardağından biraz az zeytinyağı

etlerimizi 5 saat kadar once sut, zeytin yağı ve bir cay kaşığı sirkeden oluşan harcımıza bulayıp buz dolabında bekletelim.

soğanları piyazlık doğrayalım. mantarları da ince doğrayıp limonlu ve sirkeli suya koyalım.

domateslerimizi de iri kupler halinde doğrayalım.
rok tavamıza ayciceğini koyup ateşe yerleştirelim ve yağın iyice kızmasını bekleyelim. yağın iyice kızdığından emin olduktan sonra suzgecle suzduğumuz etleri kızgın tavaya atalım. bu aşamada ateşimiz en harlı halinde olduğu icin alev cıkacak o yuzden panik olmuyoruz.

tavamızı hızlı hızlı ceviriyoruz. atişin altını kısmadan cevirmeye devam ediyoruz, arada alev cıkmaya devam edebilir. 10 dk kadar bu şekilde devam ediyoruz.
sarımsaklarımızı ekliyoruz

diğer tarafta kucuk bir tavada soğanları zeytin yağda pembeleşinceye kadar ceviriyoruz.

rok tavamıza bir miktar sıvı yağ daha koyup (az ekleyin) ateşe yerleştiriyoruz. yeni harlı ateş ve yine yağ kızana kadar bekliyoruz. yağ kızdıktan sonra suyu suzulen mantarları ilave ediyoruz.

diğer tarafta pişen etlerimize kekiğimizi, ve defne yaprağımızı ekliyoruz.

5 dk sonra yemeğimizin altını kapatıyoruz.
yemeğimiz hazır

Not: şerbet kendi imalatımdır

afiyet olsun.

bunlarda kamera arkası goruntuler

tamam tamam ben bunları evimin en dağınık hali topiğine ekleyim