Sonunda bende yarışmaya katılayım dedim,daha oncede katılmıştım..
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e cok teşekkurler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el acması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım cok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..
HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım cay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.
İC MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salca.
HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parcaya boluyoruz,yuvarlak yada kare olarak acıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıcak tezgah ustu icin,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını onluyoruz.
Temiz bir ortunun uzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıcakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru uzerini kızarttım,az bir sure ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.

KIYMA İCİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz uzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salca ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.

Haşlanan eriştelerimizi tencereden suzerek porselan kabımıza alıyoruz,uzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.

Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.