Selamlar guzel lezzetlerin takipcisi hanımlar
Mezeler her zaman bana o kadar lezzetli gelir ki, cok severim ne tur meze olursa olsun
Oncelikle lahmacunu ilk kez denedim o yuzden sadece 2 tane yaptım denemelik oldu yani biraz Tadını sevdim, evde de lahmacun yapılabiliyormuş yani. Ama tabi odun ateşinde pişenle lezzeti bir değil
Havuc mezesinin hastasıyım zaten, 2 gunde bir yaparım evde
Tarifleri veriyorum:
Havuc Mezesi:
2 adet havuc,
1 corba kaşığı sıvıyağ,
3 corba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak
Yapılışı: Havuclar soyulup rendelenir, sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
Ustune dokmek icin yoğurda sarımsaklar rendelenir bi guzel cırpılır ve havucların ustune eklenir.
Ben suslemek icin salatalık ve maydanoz da kullandım

Sıra geldi Lahmacuna:
Malzemeler:
Hamuru icin,
Yarım su bardağı ılık sut
1 tatlı kaşığı tuz
1 corba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İc malzemesi:
1 soğan
100 g kıyma
1 sivribiber
1 domates
Tuz, pulbiber, maydanoz.
Hamurun yapılışı: Ilık sut, maya ve şeker karıştırılıp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve yarım saat bekletilir.

İcinin yapılışı: Soğan ve kıyma kavrulur. Kıyma suyunu bırakınca diğer malzemeler de eklenerek 10 dakika kavrulur. En son maydanoz, tuz ve pulbiber eklenir.

İcimiz soğuduktan sonra hamurumuzu iki bezeye ayırdık ve ince olmasına ozen gostererek hamurumuzu acıyoruz. Ustune icimizi koyarken, ici hamura iyice bastırıyoruz elimizle hamura yapışması icin.

200 derecede 5-6 dakika pişiriyoruz. Ve sunum....

Yarışmacı arkadaşlarım hepinize başarılar dilerim. Tum tarifler cok guzel, inşallah benimki de beğenilir. Aceleye geldi biraz ve ilk denememdi lahmacunu