Merhaba arkadaşlar
Yarışmaya kk'nin guzel hatunlari yasakim ve cimcimemin desteğiyle katilmaya karar verdim
Melekim seni unutmadim tabiki topigimdeki tum arkadaşlarida
Sizlere fırında sacakli kız dilimleri ve yoğurtlu patlıcan rulolari ile katılmaya karar verdim .
Tariflerim hem kolay hem leziz hemde her evde bulunan malzemelerden olusmaktadir...

Gelelim ilk ara sicağim

FIRINDA SACAKLI KIZ DİLİMLERİNE

Malzemeler
4 tane pırasa (beyaz kısımlarını kullanıyoruz)
1 tane rendelenmiş havuc
3 yumurta
1 sivri biber
250 gr peynir
1/2 cay bardağı ince bulgur
1 cay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulgurun uzerine yarım cay bardağı kaynar suyu dokerek kapağı kapalı bir şekilde ıslanmasını bekleyelim
Tencereye yağı koyarak havuc, pırasa ve biberi kavuralım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra uzerine yumurta kıralım, un ve ıslattığımız bulguru, peyniri ve kabartma tozunu katıp karıştıralım. Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayınız

Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dokulur ve isteğe bağlı olarak uzerine susam veya corek otu serpilerek fırına surulur.

190 derecede uzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

NOT: PIRASA SEVMEYEN COCUKLARINIZ VE EŞLERİNİZ İCİN SUPER BİR TARIFDIR..

Gelelim ikinci tarifimiz olan

YOGURTLU PATLICAN RULOLARINA

Malzemelerimiz
1 tane buyuk boy patlıcan (şekli duz olması lazım )
3 yemek kaşığı suzme yoğurt
2-3 diş sarımsak (isteğe gore değişir )
Nane
Tuz
Kızartmak icin:
Sıvı yağ

Patlıcanimizi alacalı soyup uzunlamasına ince ince doğrayın. Tuzlu suda bekletin, daha sonra suyunu suzup duru suyla yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Sıvı yağ koyduğunuz buyuk tavada iki taraflı kızartın. ( yağı bol koymayın. Eğer yağı cekip kalmazsa az ilave edersiniz tekrar) Pişen patlıcanları kağıt havluya koyun

yoğurda biraz tuzla dovulmuş sarımsakları cok az naneyi (İsteyen nane koymayada bilir) ekleyip karıştırın.

Patlıcanın uc kısmına yoğurdumuzdan koyup rulo sarın. İsterseniz taze soğanla bağlaya da bilirsiniz. Ben soğandan fiyonk yapıp kurdan batırdım.

Tariflerimi okudgunuz icin teşekkur ederim inşallah faydali olmuştur. Guzel bir ara sicak ve mezedir . Sık sık yaptığım bir tarifdir . Caktirmayin prasayi bende sevmezdim ama tarifim sayesinde sevmeye basladim..

DESTEKLERINIZ BEKLIYORUM.
AFIYET OLSUN