Merhaba

ilk tarifim ;
Baklava Yufkasından Mercimekli Borek:
Bu tarifi ne zaman yapsam istisnasız tum misafirlerin cok begendigini ve tarifini aldıgını hatta mercimek yemeyenlerin bile bayıla bayıla yedigini soylemeliyim..

Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
2 su bardagı mercimek
1 kutu krema
3 kucuk havuc(veya 1 buyuk havuc)
1 kuru sogan
sıvı yag
tuz
karabiber
ustunu suslemek icin:
corekotu
Yapılışı:
mercimekleri kucuk bir tencerede cok pişmiş olmayacak şekilde haşlıyoruz,suzuyoruz..Tavamıza sıvıyağ,kup doğranmış soğan ve rendelenmiş havucumuzu koyup biraz soteliyoruz.Daha sonra haşlanmış yeşil mercimegi ve tuzu karabiberi ilave edip bir kac dakika sotelemeye devam ettikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
baklava yufkasından 2 kat alıp 2. katın ustune krema suruyoruz. yufkadan bir tane daha alıp 2 katın ustune 3. kat olarak koyuyoruz ve buna da krema suruyoruz..
hazırladıgımız mercimekli harcı baklava yufkasının alt kısmına birer yemek kaşıgı yan yana gelicek şekilde 3 kaşık koyuyoruz.
sonra yufkayı cok sıkı olmamak kaydıyla sarıp uce boluyoruz
boreklerin uzerlerine birer fırca krema(veya siz yumurta da surebilirsiniz) surup corekotu serpiyoruz..onceden ısıttıgımız fırında 170 derecede yaklaşık 20-30 dk uzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..Afiyet olsun

gelelim ikinci tarife

Patates Pastası:
Bu tarif diger tarifin aksine ilk defa yaptıgım bir tarif.. ama bu da dun akşam misafirlerimiz tarafından cok begenildi,hemen tarifi alındı

Malzemeler
8 orta boy patates
3 adet kozlenmiş kırmızı biber(ben konserve kullandım)
1 diş sarımsak
sıvı yağ
2 cay kaşığı tuz
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
Suslemek icin dereotu, haşlanmış mısır,suzme yogurt
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp, soguduktan sonra ezerek pure haline getiriyoruz,2 cay kaşıgı tuz ve 2 yemek kaşıgı sıvı yag ekleyerek ezilmiş patatesleri iyice karıştırıyoruz..
kek kalıbını cok az sıvı yag ile yaglıyoruz..
ezilmiş patatesleri 3'e ayırıp,ilk parcayı kek kalıbının dibine yayıyoruz
ikinci parcanın icine dogranmış kırmızı biberleri (ve ezilmiş sarımsagı) ekleyip karıştırıyor ve ilk katın ustune koyuyoruz
son parcaya da kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırıp biberli karışımın ustune koyuyoruz
uzerini kapatıp bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ters cevirip tabaga alıyoruz..
boyle bile harika oldu,hatta belki boyle daha guzel oldu ama ben hem bu şekilde hem suzme yogurt mısır ve dereotu ile suslenmiş şeklini de paylaşmak istedim..
suzme yogurt,dereotu ve mısır ile susluyoruz.istenirse susleme pul biber,nane,kornişon turşu vb ile de zenginleştirebilir.. Afiyet olsun