Elinizi cabuk tutun. Yavaş yavaş uğurlamaya başladığımız murdum erikleri, kış aylarında keyif ve afiyetle tuketebileceğiniz, arkadaşlarınıza hediye etmek isteyebileceğiniz bir recele donuşebilir.

MALZEMELER

1 kilogram murdum eriği 5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 adet cubuk tarcın 5 adet karanfil 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/2 adet limon suyu Arzuya gore:
1 yemek kaşığı gul suyu KAC ADET?
1 BUYUK KAVANOZ

HAZIRLAMA SURESİ
5 SAAT

PİŞİRME SURESİ
50 DAKİKA

Puf noktası:

Yuzeye cıkan kopukleri temizleyerek receli kaynatmaya devam edin.

Recelin olup olmadığını anlamak icin kucuk bir cam tabağa aldığınız receli soğuyana kadar bekletin. Recel tabakta dağılmıyorsa olmuştur aksi takdirde pişirme işlemini 2-3 dakika daha surdurun.

Pişirme onerisi:

Arzuya gore pişirme esnasında recele kabuksuz badem ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp suyunu suzdurduğunuz murdum eriklerini, ortadan ikiye kesin ve cekirdeklerini cıkartın. Derin bir tencereye aldığınız murdum eriklerinin uzerine toz şekeri ekledikten sonra kapağını kapatıp, suyunu bırakması icin 5 saat kadar bekletin. Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, cubuk tarcın ve karanfil ekleyin. Kısık ateşte, dibinin tutmaması icin aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak receli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın. Cok fazla kopurmemesi ve parlaklık kazanması icin tereyağını bu aşamada ekleyin. Limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirdikten sonra kıvam alan receli ocaktan alın. Soğuması icin oda sıcaklığında bekletin. Receliniz hazır. Arzuya gore bu aşamadan sonra recelin icinde yer alan, tadını veren karanfil ve cubuk tarcını cıkartın. Gul suyunu ekleyip, hafif bir şekilde receli karıştırdıktan sonra kavanoza doldurun. Ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra kuru ve guneş gormeyen bir yerde muhafaza edin, sevdiklerinizle paylaşın. ALINTIDIR..