‘The O.C’ ve ‘CSI: Miami’ gibi populer dizilerde yer alan şarkılarıyla cıkış yapan Imogen Heap, kendi kurduğu ve “Muzik ekosistemi” olarak tanımladığı ‘Mycelia’ platformunu duyurmak icin cıktığı dunya turnesi kapsamında 26-27 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de.
“Bilgisayar ve muzikle olan aşk hikÂyem başladığında tek başına bir orkestra kurabilmenin beni ne kadar ozgurleştirdiğini fark etmiştim” diyor Imogen Heap yakın zamanda verdiği bir roportajında: “Klavyenin uzerine flut ve keman seslerini ekleyebilmek ve yaptığınız muziği anında duymak paha bicilmez.” İlk dinleyişte bir pop projesini andıran ancak kulak verdikce akla hayale gelmeyecek enstrumanların elektronik seslerle carpıştığı parcalarıyla biliniyor Imogen Heap. Bu coksesli tavrını farklı alanlarda gostermeyi de seviyor. Elektro pop projesi ‘Frou Frou’yla cıkardığı ‘Details’ albumu, peşi sıra gelen solo albumler buzdağının sadece gorunen tarafı. Muzisyenin, ‘The O.C’ ve ‘CSI: Miami’ gibi bir donemin populer dizilerinde yer alan şarkıları aynı zamanda Zach Braff’in kafası karışık Âşıkları anlattığı ‘Garden State’ ve ‘The Last Kiss’ filmlerine de eşlik etmişti.
Imogen Heap’i en son 2010 yazında İstanbul Caz Festivali kapsamında, yine pek cok enstruman arasında mekik dokuduğu bir konserle İstanbul Modern sahnesinde izlemiştik. Altı senedir sahnelerden elini eteğini ceken muzisyen, bu uzun zaman diliminde muzik yapmayı cok sevdiği bilgisayarlarla olan ilişkisini daha da geliştirdi; teknolojinin hızlı gelişmelerini muzikal acıdan birer avantaja donuşturerek farklı projelere imza attı. Bunlardan en onemlisi eylul ayında başlattığı dunya turnesinin de adını taşıyan ‘Mycelia’.
2014 yılında ucuncu solo albumu ‘Sparks’ ile sesini tekrar duyuran Heap, ertesi sene cıkardığı ‘Tiny Human’ teklisini ise ‘blockchain’ teknolojisi aracılığıyla yayımladı. Muzisyen, bu hamlesiyle bir suredir uzerinde calıştığı; ‘muzik ekosistemi’ olarak tanımladığı ‘Mycelia’ platformunu da acık etmiş oldu. Bir suredir ‘bitcoin’ icin kullanılan ‘blockchain’ sistemini zekice bir manevrayla bu ‘muzik ekosistemi’ icin kullanan Heap, muzik endustrisindeki telif ve odemeler gibi konularla ilgili adaletsizliklere de bir cozum onerisi sunuyor. 2015 yılında hayata gecen ‘Mycelia’, icerisinde oluşturulabilen ‘Yaratıcı Pasaport’larla da bağımsız muzisyenlerin seslerini duyurabildiği ucretsiz bir platform niteliğinde.
Bu projesiyle aktivist kimliğini one cıkaran Heap, yarattığı bu platformu duyurmak adına şimdi ‘Mycelia World Tour’ kapsamında dunyayı turluyor. 26-27 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de sahne alacak muzisyene 2002 senesinde ‘Frou Frou’ isimli elektro pop projesinde bir araya geldiği Guy Sigsworth eşlik edecek. Heap’in 1998 yılında ‘iMegaphone’ albumu ile başlayan ve pop, folk turlerini elektronik seslerle bezediği dort solo albumle devam eden kariyeri, başından beri teknolojiye olan sevdası aracılığıyla bu sefer bir dijital proje şerefine kocaman bir turneye donuşuyor. Heap’in kendi şarkılarından calacağı konserde ‘Frou Frou’ adı altında yayımladığı ‘Details’ albumunden parcalar calması kacınılmaz.
Gunluk Gazeteler
__________________
Imogen Heap’in ‘muzik ekosistemi’
Müzik0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Imogen Heap’in ‘muzik ekosistemi’