Herkese merhaba .. Uyanır uyanmaz makarnamı yapmaya başladım daha once a'la carte italyan restourantında yemek nasip olmuştu cok beğenmiştim benim ki Dilara usulu tortellini oldu umarım beğenirsiniz

MALZEMELER

Makarna hamuru :

3 su bardağı un

3 yumurta

1 tutam tuz

İc harcı icin ;

rokfor peyniri

tam yağlı beyaz peynir

parmesan peyniri

Onceden kavrulmuş cam fıstığı

1 tutam karabiber
İnce kıyılmış maydanoz ve dere otu
Alfredo sos icin ;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket krema

3 diş sarımsak

1 tutam tuz

1 cay kaşığı kekik 1 cay kaşığı kuru reyhan
Bir kase haşlanıp kup kup doğranmış brokoli

Susleme icin ;

Hellim peyniri

Kırmızı papia biber

YAPILIŞI

Yapılışı anlatmadan once bu yarışmada sunum olarak bi değişiklik yapmak istedim umarım beğenirsiniz…doğradığım kaşar peynirlerini tavaya koyup erittim ,tavadan alıpşekilli kaselerimi ters cevirmiştim bunların uzerine dantel gibi serdim ve kurumaya bıraktım bunlar finalde lazım olucak

İlk olarak ic harcımızı hazırlayalım..
onceden yağını bıraksın diye kavurduğum cam fıstıkları ile beraber peynir ceşitlerimi eziyorum.. rokforu catalla parmesanı da rendeleyerek hazırlamıştım.. Karabiber , kıyılmış dere otu ve maydanozu da katarak tum malzemeleri karıştırıyorum ve beklemeye alıyorum..

Şimdi makarna hamurunu hazırlamada sıra..
3 yumurta ve 3 su bardağı una bir tutam tuzuda ekleyip yoğurmaya başladım..sert bir hamur yapıyoruz oldu da tutturamazsak biraz su ve ya un ilavesi yapılabilir.
Bu hamuru cok ince bir şekilde acıyoruz ve kucuk kareler kesiyoruz..kestiğimiz bu karelerin ortasına peynir hacımızdan koyuyoruz ve resimlerde detaylıca anlattığım şekli veriyoruz…
şimdi bu makarnaları tepside kenara alalım ve kurumasını bekleyelim o sırada da ısıtıcıya yaklaşık 2 litre su koyup kaynatalım hazır da bulunsun…

Evet sosumuzu hazırlayalım …
1 kaşık tereyağını orta ateşte eritip icine rendelenmiş sarımsak ,kekik reyhan , tuz ve kremamızı sıra ile ekliyoruz. Ardından brokolileri ekleyip birkac sefer karıştırıp kapatıyoruz tavamızı.krema eklendikten sonra fazla pişirmemek en doğrusu cunku krema piştikce yağa donuşuyor…

Altını kapatıp sosu kenara alıyoruz ve tost makinamızı calıştırıyoruz iyice ısınınca ortadan bolduğum papiabiberlerimi ve yıldız şekli verdiğim hellim peyniri dilimlerimi yerleştiriyorum kısa bi surede kozlenecekler..

Hemen kaynamış suyumu tencereme alıyorum cok az tuz serpip kaynatıyorum ardından hazırladığımız tortellinilerimizi dikkatlice suya atıyoruz .. hamurun kalınlığına gore pişme suresi ayarlanabilir.. ben bu incelikteki hamuru 4 dakikada istediğim diriliğe getirdim..

Veee finaaal… suzduğum tortellinilerimi altını tekrar actığım sos tavasına atıyorum ve sosu makarnalarıma narince yediriyorum..sunuma gecebiliriz…

Afiyetler olsun …
Beğenildiyse ne mutlu Resimlerim sığmıyo diye birleştirme yaptım kusura bakmayın