Muzlu rulo pastayı pastaneden almaya son.
Ne zaman yapsam ; "Hazır bu değil mi?" sorusuyla karşılaşıyorum ve buyuk bir mutlulukla hayır ben yaptım diyorum. Yapımı cok basit cok kolay bir pasta. Tadı ise pastanedekinin aynısı.
2 paket krem şantiyi, yaklaşık 1 su bardağı soğuk sutle yapıp buzdolabında kullanım sırası gelene kadar bekletin.
Buzdolabında bekleyince daha koyu kıvamlı oluyor.
Ve en onemli ayrıntılardan biri mutlaka servisten 12 saat once yapılması gerekiyor. Yani misafirleriniz gelmeden 1 gun once yapmanız yeterli.
Pasta buzdolabında bekleyince daha guzel oluyor.
4 yemek (corba) kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2,5 adet muz
2 paket krem şanti
Krem şantiyi yapmak icin 1 su bardağı sut
Bir kac kaba ihtiyacınız olacak. Cunku yumurtanın sarıları ve şeker bir kapta, yumurta akları bi kapta, un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılacak.
Krem şantiyide onceden hazırladınızmı bu iş tamam demektir.
Gelelim yapım aşamasına. Resimli olarakta aşağıda anlattım ama buradan dikkat etmeniz gereken detayları vereyim.
4 yemek kaşığı şeker ve 4 yumurtanın sarısını bir kapta iyice cırpın. (Benim duşunceme gore yumurta sarıları şekerle cırpılınca yumurta kokusu olmuyor)
Başka bir kapta ayırdığınız yumurtanın beyazlarını kopukler oluşana kadar cırpın.
Gene bir kapta 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu iyice karıştırın.
Cırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarıları ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edin ve un+kabartma tozu karışımınıda ekleyip yavaşca cırpın.
Elde edilen karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dokun.
Kekin hamuru cok az gibi gelecektir ama merak etmeyin yeterli geliyor.Kaşık yardımıyla butun tepsiye yayın. Cok ince bir hamur olacak.
Onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirin.
Yalnız hamur cok ince olduğundan cok cabuk pişiyor. Başından ayrılmayın derim

Devamını resimlerde gorebilirsiniz.