NOT:
Ben uzerine toz kırmızı biber serpiyorum, daha guzel bir goruntu elde ediliyor. Ayrıca beşamel sos olarak Knorr markanın da sosunu kullanabilirsiniz, ben gayet memnun kaldım.

Beşamel sos icin:
4 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı sut
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı sut
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ici icin 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
uzeri icin 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Makarnaları ikiye bolun, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları cok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).
Haşladığınız makarnaları suzerek soğuk sudan gecirin ve suzulmesi icin suzgecte bekletin.
Beşamel sos icin margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Uzerine sutu azar azar eklerken bir yandan da cırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da guzel oluyor.)
Uzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini doşeyerek onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirin.