lahanayı kok kısmında bıcakla kesin, itina ile yaprakları tek tek ayıklayın. 15 tane yaprak yeterli oluyor ( ben kalan lahanaya turşu kurdum) lahanayı yıkadıktan sonra kaynarsuda 3 er tane olmak uzere 3-4 dak haşlayın. tum lahanaları haşladıktan sonra suzup soğumaya bırakın. cok haşlanmamalı, pişerken dağılabilir.
ic harcı icin, soğanı yarım su bardağı yağda oldurun, salcaları ekleyn, sonra domates rendesi ekleyip kavurun. sonra bulgur ve pirinci ekleyin, yarım bardak su ekleyin, suyunu cekerken baharatları katın, maydonoz dereotu ekleyip tuzunu atıp aldını kapatım guzelce karıştırın.
lahanaların duz zemine serip damarlı kısmı bıcakla kesin, şeritler halinde kesip muska şekli verin.
tencerin tabanına işe yaramaz lahana veya damarlı kısımları serin, sonra sarmaları yerleştirin.
ayrı bir kapta sıvıyağda azıcık nane yakın, hemen ardından domates rendesi koyun, sıcak su ekleyip tuzda ekleyip karıştırıp aldını kapatalım .
tenceredeki sarmaların uzerine dokun ve bir kapla uzerini kapatın, tencerin kapağını kapatım mum ateşinde pişirin.
Afiyet olsun.