depresyon başlangıcı belirtileri depresyon başlangıcı nedir belirtileri nelerdir baslangici baslangıcı


Depresyon Nedir?


Depresyon insanın uzuntulu, kederli ve huzunlu ruh halini tanımlamak icin kullanılan bir sozcuk. Uzuntu, keder ve huzun birtakım olaylara verilen, kendimizi korumak amaclı gosterdiğimiz kısa sureli ve normal duygulardır aslında. Depresyon ise insanın duygu, duşunce ve davranışlarında cokuntu yaratan, yaşam kalitesini bozan, ilişkilerini etkileyen ciddi bir hastalıktır ve tedavi edilmesi zorunludur.
Depresyonun Belirtileri Nelerdir?


1-)Ruhsal Belirtiler: Surekli kederli bir ruh hali, genel bir isteksizlik, hicbir şeyden zevk alamama gibi belirtiler. 2-)Bedensel Belirtiler: Yorgunluk ve hareketlerde yavaşlama, iştahta azalma veya tam tersine artma, cok erken saatlerde uykudan uyanıp tekrar uykuya dalamama, konsantrasyon gucluğu, sinirlilik, sıkıntı gibi belirtiler. Bu hastalık belirtilerinin en az beşinin bir arada ve en az iki hafta sureyle her gun olması kişide depresyon tanısının bulunduğunu belirtir.
Depresyonun Nasıl Tedavi Edilir?



Depresyon genellikle ayaktan tedavi edilebilen bir hastalık olmakla birlikte, intihar girişimi veya riski varsa, ayakta tedavi ile sonuc alınamıyorsa mutlaka hastaneye yatırılarak tedavi edilmelidir. Depresyon ceşitli yollarla tedavi edilir.

İlac Tedavisi : Antidepresan ilaclar kullanılarak beyindeki azalmış veya işlevi bozulmuş kimyasallar uzerinden etki yaparlar. Genellikle hastanın veya ailesinden birinin onceden kullanıp fayda gorduğu antidepresan varsa tercih edilir.
Psikoterapi : Genellikle destekleyici yani kişinin guclu yonlerini acığa cıkarmayı ve guvenini kazandırmayı amaclayan destekleyici psikoterapi uygulanır. Elektrokonvulsif Tedavi (EKT) : Tedaviye direncli, intihar riski yuksek, duşunce ve davranışları cok yavaşlamış retarde hastalara uygulanır Elektrotlar ile beyinden elektrik akımı gecirilerek epilepsi (sara) nobeti oluşturulur. Bunların dışında ceşitli doğal mineraller, vitaminler, esansiyel yağ asitleri, ışık tedavisi, trans manyetik uyarı yontemleri de rutinde olmayan alternatif tedaviler olarak denenmektedir.

alıntı