Alıntı: gizliteras . com
Tatlı cazibelere uzun bir ara vermiştim. Bu yuzden geri donuşumu size parmaklarınızı yedirecek bir tarifle yapmak istedim

Gelelim malzemelere;
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 cimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen suzulmuş)
200 ml krema
1 Paket pasta kreması (yurtdışında yoğun krema olarak geciyor)
2 Paket Burcak biskuvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya ozu (ben markette bulamadığım icin toz kullandım)
Once şeker ve yumurtaları cırpıyoruz, normal kek pişirirken cırptığımız kadar uzun ve hızlı değil fazla kopurtmeden biraz beyazlaşana kadar duşuk hızda cırpmanız yeterli (eğer yuksek hızda ve hızlı cırparsanız kek kısmı taşar ve krema kısmı fazla hafif ve kabarık olur). Uşenmezseniz tel cırpıcı ile cırpabilirsiniz

Bir yandan labne peynirini ince delikli suzgecte altına kağıt havlu koyarak (surekli havluyu değiştirin) suzun. Tum suyu cıkana kadar altındaki havluyu birkac kez değiştirin.
Cheesecake ’in tabanı icin Burcak biskuvileri ufak ufak kırın ve kelepceli kek kalıbınızın tabanına yayın.
Ustune 8 yemek kaşığı erimiş tereyağı gezdirin ve tum karışımı elinize ufalayarak yağı karışıma yedirin.
Sonra da bastırarak dumduz bir hale getirin.
Ben tereyağ olarak tuzsuz Fransız tereyağ kullandım, hamur işlerinde ozellikle denemeniz, tavsiye ederim cok yakışıyor.
Pasta kremasını sut ile cırpın. Fırınınızı 175°C ’de ısıtın.
Daha sonra cırpılmış şeker ve yumurtaya labne, sıvı krema, un, tuz, limon suyu, vanilya ozu ve katı pasta kremasını ilave edin ve duşuk hızda homojen bir hal alana kadar mikserle cırpın.
Sıvı karışımı, taban ustune dokun ve bir spatula yardımı ile yuzeyi duzleştirin.
Cheesecake ’inizi fırının orta karında 170°C ’de 1 saat pişirin.
Bu sırada peynir krema kısmı kabarıp daha sonra cheesecake uzerinde catlaklar oluşturabilir. Mumkun olduğu kadar keki haşlamadan yavaş yavaş pişirmeniz yumuşaklığı icin onemli bir nokta. Ayrıca cheesecake pişirirken mutlaka kelepceli kek kalıbı kullanmanız gerekiyor aksi halde piştikten sonra tatlınız kalıba hapsolabilir

1 saatin sonunda kekimizin ustu de kızarınca fırından cıkarıp dinlendiriyoruz. Kek kalıbı icerisinde krema kısmının ortası hala biraz sıvı gibi oluyor (kabı hareket ettirince sallanıyor) bu normaldir, ancak cheesecake ’in piştikten sonra minimum 8 saat dolapta dinlenip soğuması gerekiyor. Peynir krema katmanı soğudukca ve dinlendikce suyunu cekiyor ve ağzınızda eriyen yumuşacık bir form alıyor. Cheesecake ’i mumkunse bir gece onceden yaparsanız cok daha iyi olur. Unutmayın, puf noktası uzun sure dinlenmesi. Servis ederken uzerine hazır satılan cikolata, karamel ya da boğurtlen sosları ekleyebilirsiniz hepsi ayrı yakışıyor.