1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır) 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı aycicek yağı (kilisliler icerisine genellikle aycicek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar) 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. kilislilerinki gibi bir tat istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim) İc Malzemesi: 2.5 su bardağı iri cekilmiş ceviz 1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize gore tarcın yarım su bardağı susam (bunu eklemedim) yarım cay bardağı da hindistan cevizi 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: butun malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. bu hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp icli kofte yapar gibi icini oyup karıştırdığımız ic malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını kapatın. daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan cıkarmak icinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifce vurarak cıkartın. tum hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip ustu kızarmayacak şekilde pişirin.(puf noktası uzerileri kızarmayacak) kurabiyeler piştikten sonra hafif soğumasını bekleyip uzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dokulup servis yapılır.
ALINTIDIR...