Yine bir yemek yarışması ve yine ben eee ne de olsa yenilen pehlivan gureşe doymazmış : ).
hem goruntusu ile hemde besin zenginliği ile doyurucu bir yemek hazırlamak istedim.İlk bakışta uğraşlı gorunse de aslında yapımı oldukca kolay ve eğlenceli
Yemeğimin adı Guvecte Milfoylu Tavuk ve Garniturlu Meze- bu yemeği bir yerde gormedim malzemeleri bir araya getirip bir şeyler denemeyi her zaman sevmişimdir.Buna benzer yemeklerin var olduğunu biliyorum
Malzeme Listesi
1-Bir paket milfoy- ben 6 kişilik icin yapıyorum o zaman milfoy paketinin yarısı yetiyor
2-2 su bardağı suzme yoğurt
3-Yarım kilogram sebzeli garnitur
4- 5 veya 6 tavuk butu-gogus eti daha yavan ve kuru oluyor but tercih edilmeli
5-1 su bardağı kadar haşlamış mısır
6-1 adet yumurta
7- 2 yemek kaşığı labne peynir
8-1 tatlı kaşığı tuz, 1 t.k karabiber, 1 t.k kırmızı biber, 1 t.k nane
Suslemede Kullanılan Malzemeler
1- dilimlenmiş Isparta ekmeği yada kepekli ekmek
2-bir kac yaprak kıvırcık marul
3-bir tutam maydanoz
4-kornişon turşusu, lahana turşusu
5-haşlanmış mısır, yarım turp
6-1 adet yumurta
7-bir kac yaprak minik mor lahana
8-kırmızı pul biber
guvec icin az miktar terayağı ve bir yemek kaşığı buğday unu
Hazırlanışı
Tas guvecleri parmak yardı ile tereyağlıyoruz
Guvecleri yağladıktan sonra ustune 1 yemek kaşığı buğday unu serpiyoruz aynı unu diğer guvecleri unlamak icin kullanıyoruz
Malzemelerimiz
haşlanmış olan tavukları tiftiyorum ve 2 kaşık labne peyniri ile tuz ve baharatı ekliyorum
milfoyu guvece yerleştirip ustune tavuklu karışımı dokuyorum
Tavuklu karışımın ustune sebzeli garniturden koyuyorum
Boş olan koşeler gelecek şekilde ustune bir kat milfoy yerleştiriyorum, milfoyun uclarını yanlara sokuyorum
Keskin bir bıcakla milfoyu ezmeden iki paralel kesik yapıyorum
Milfoyun ustu icin bir adet yumurtayı kırıp karıştırdıktan sonra ustune suruyorum
Mezeyi hazırlamak icin suzme yoğurdun icine bir miktar sebzeli garnitur, haşlanmış mısır ve baharat ekleyip karıştırıyorum
tabağı suslemek icin turpları ince ince yarım daire şeklinde kesiyorum, mor lahanayı incecik kesiyorum, turşuları uzunlamasına kesiyorum.
Isparta ekmeğini uzun dilimler halinde 1 adet cırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartıyorum
kızartmış olduğum yumurtalı ekmekleri minik lokmalar halinde kesiyorum
tabağımı hazırlıyorum

AFİYET OLSUN