Yine bir yemek yarışması ve yine ben eee ne de olsa yenilen pehlivan gureşe doymazmış : ).
hem goruntusu ile hemde besin zenginliği ile doyurucu bir yemek hazırlamak istedim.İlk bakışta uğraşlı gorunse de aslında yapımı oldukca kolay ve eğlenceli

Yemeğimin adı Guvecte Milfoylu Tavuk ve Garniturlu Meze- bu yemeği bir yerde gormedim malzemeleri bir araya getirip bir şeyler denemeyi her zaman sevmişimdir.Buna benzer yemeklerin var olduğunu biliyorum

Malzeme Listesi
1-Bir paket milfoy- ben 6 kişilik icin yapıyorum o zaman milfoy paketinin yarısı yetiyor
2-2 su bardağı suzme yoğurt
3-Yarım kilogram sebzeli garnitur
4- 5 veya 6 tavuk butu-gogus eti daha yavan ve kuru oluyor but tercih edilmeli
5-1 su bardağı kadar haşlamış mısır
6-1 adet yumurta
7- 2 yemek kaşığı labne peynir
8-1 tatlı kaşığı tuz, 1 t.k karabiber, 1 t.k kırmızı biber, 1 t.k nane

Suslemede Kullanılan Malzemeler
1- dilimlenmiş Isparta ekmeği yada kepekli ekmek
2-bir kac yaprak kıvırcık marul
3-bir tutam maydanoz
4-kornişon turşusu, lahana turşusu
5-haşlanmış mısır, yarım turp
6-1 adet yumurta
7-bir kac yaprak minik mor lahana
8-kırmızı pul biber

guvec icin az miktar terayağı ve bir yemek kaşığı buğday unu

Hazırlanışı
Tas guvecleri parmak yardı ile tereyağlıyoruz

Guvecleri yağladıktan sonra ustune 1 yemek kaşığı buğday unu serpiyoruz aynı unu diğer guvecleri unlamak icin kullanıyoruz

Malzemelerimiz

haşlanmış olan tavukları tiftiyorum ve 2 kaşık labne peyniri ile tuz ve baharatı ekliyorum

milfoyu guvece yerleştirip ustune tavuklu karışımı dokuyorum

Tavuklu karışımın ustune sebzeli garniturden koyuyorum

Boş olan koşeler gelecek şekilde ustune bir kat milfoy yerleştiriyorum, milfoyun uclarını yanlara sokuyorum

Keskin bir bıcakla milfoyu ezmeden iki paralel kesik yapıyorum

Milfoyun ustu icin bir adet yumurtayı kırıp karıştırdıktan sonra ustune suruyorum

Mezeyi hazırlamak icin suzme yoğurdun icine bir miktar sebzeli garnitur, haşlanmış mısır ve baharat ekleyip karıştırıyorum

tabağı suslemek icin turpları ince ince yarım daire şeklinde kesiyorum, mor lahanayı incecik kesiyorum, turşuları uzunlamasına kesiyorum.

Isparta ekmeğini uzun dilimler halinde 1 adet cırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartıyorum

kızartmış olduğum yumurtalı ekmekleri minik lokmalar halinde kesiyorum

tabağımı hazırlıyorum )

AFİYET OLSUN