Malzemeler
4 yufka
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 orta boy soğan
1 cay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ (yağ miktarı eksiltilebilir yada arttırılabilir.)
2 su bardağı mercimek
Karabiber,kimyon,kırmızı biber,tuz

Hazırlanışı
Oncelikle mercimek haşlanır ve suzulur.Tavada kucuk doğradığımız soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Mercimekler ve baharatlar ilave edilip birkac dakika eğer suyu kalmışsa cekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bir kapta soda,yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.Yufka duz bir zemine serilir ve karışımdan fırcayla her yerine surulur.Uzerine 2 .yufka serilir ve yine karışımdan her yerine eşit surulur.Sigara boreği yapar gibi ucgen kesilir.Buyukluğunu istediğini gibi ayarlıyabilirsiniz.Ben 8 parcaya kestim ve harctan iclerine bir miktar koyup sardım.Uzerine yine aynı karışımdan surdum.Kalan 2 yufkayada aynı işlemi tekrar yapıp sardım ve uzerine sostan surup ve kalan sosu tepsideki boreklerin uzerine eşit şeklilde doktum.Yağlı kağıt serdiğim tepsiye yerleştirdim.Evde susam yoktu ve ben kullanmadım ama isteğinize gore susam ve corek otu serpebilirsiniz.Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirilir.

ALINTIDIR..